Kural hatası tartışması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kural hatası tartışması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 17:14

Futbol Federasyonu'nun, "penaltı atışlarının kaldığı yerden devam etmesi" yönünde karar verdiği Lig B'ye yükselme maçında, Mersin Büyükşehir Belediyesi sahaya çıkmadı.Futbol Federasyonu'nun, "penaltı atışlarının kaldığı yerden devam etmesi" yönünde karar verdiği Lig B'ye yükselme maçında, Mersin Büyükşehir Belediyesi sahaya çıkmadı.

Gölcükspor ile Salı günü yaptığı maçta kural hatası olduğu gerekçesiyle Merkez Hakem Kurulu'na başvuran Mersin Büyükşehir Belediyesi, federasyonun maçta kural hatası değil hakem hatası olduğu yönünde karar vermesi üzerine, kararı Tahkim Kurulu'na götürerek bugün yapılması gereken penaltı atışları için sahaya çıkmadı.

Ziya Çetin, Alpaslan Acımert ve Hüseyin Fidan'dan olaşan hakem üçlüsü, Gölcükspor sahaya çıktıktan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni yaklaşık 10 dakika sahada bekledikten sonra soyunma odalarına geri döndü.
Futbol Federasyonu'nun, hakem raporlarına göre karşılaşma ile ilgili kararını vereceği belirtildi.

SOYDAŞ: "HAKEMİ UYARMIŞTIK"

Gölcükspor Teknik Direktörü Ramiz Soydaş, “Avantajlı durumdayken dezavantajlı hale gelmemize rağmen sahaya çıktık ve rakibimizi bekledik” dedi.

Soydaş, basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:
“Alınan karara icabet ettik ve buraya geldik. Hakem kararını verene kadar sahada bekledik. Salı günü oynanan maçta orta hakemi yanlış yaptığı konusunda uyardık, ancak kendisi bize yanlış yapmadığını söyledi. Sonra soyunma odasından tekrar sahaya geldi ve takımları davet etti. Penaltı atışlarına kadar mükemmele yakın bir maç yönetmişti. Sporda böyle şeyler olur. Rakibimizin yöneticileri ise sporculara duş bile aldırmadan otobüse bindirdiler ve gittiler.”

Yardımcı antrenör Metin Özkan da orta hakem Fethi Serkan Koçak'ı uyarmalarına rağmen hatasında ısrar ettiğini savunarak, “Geçen yıl Boluspor maçında buna benzer bir olay yaşadığımız için ben kulübede atışları tek tek not aldım. Hakemin hata yaptığını görünce teknik direktörümüzü de uyararak hemen yanına gittik. Kendisine (Atışı az yaptırdın. Yanlış yapıyorsun. Biz Gölcükspor adına konuşuyoruz) dememize rağmen içeri gitti” diye konuştu.

Gölcükspor kafilesi, daha sonra otobüsle Gölcük'e hareket etti.

Salı günkü maçta penaltı atışlarında Gölcükspor 3 atışını da gole çevirirken, Mersin Büyükşehir Belediyespor dört atıştan ikisini golle sonuçlandırmış ve hakem maçı Gölcükspor'un tur atladığını ilan ederek tamamlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!