Kurada adı çıkınca... Gözyaşlarına boğuldu

Güncelleme Tarihi:

Kurada adı çıkınca... Gözyaşlarına boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 12:34

Zonguldak'ta, ’Toplum Yararına Çalışma Programı’ kapsamında belediyeler ile kamuda geçici işçi statüsünde işe alınacak bin kişinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Çekilişte numaraları çıkan 3 çocuk annesi Ufuk Güneş ile arkadaşı Sevilay Başoğlu birbirlerine sarılıp, sevinç gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Belediyeler ve kamu kuruluşlarında 6 ay süreyle asgari ücretle çalışacak bin kişi için 5 bin 64 kişi başvuruda bulundu. Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde noter huzurunda milli piyango çekilişlerinde kullanılan şans toplarıyla dün gerçekleştirdiği kura çekilişinde 515 kişi belirlendi. Bugün ise 485 kişinin belirlenmesi için kura çekilişi yapıldı.

Gelik Belediyesi’nde işe alınacak 35 kişi, başvuru yapan 170 kişi arasından kurayla belirlendi. Adaylardan 40 yaşındaki Ufuk Güneş, arkadaşı 31 yaşındaki Sevilay Başoğlu ile küreden kendi numarası olan ’68’i çekti. 3 çocuk annesi Ufuk Güneş, büyük sevinç yaşadı. Daha önce de Gelik Belediyesi’nde geçici işçi olarak çalıştığını belirten Güneş, "Çok mutluyum. Heyecandan konuşamıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kurada adı çıkınca... Gözyaşlarına boğuldu

Sevilay Başoğlu ise kurada arkadaşının ismini çekince kendi ismini çekmiş gibi sevindiğini söyleyerek, "Nasipte varsa inşallah bana da çıkar" dedi.

Bu sırada devam eden kurada bu kez Sevilay Başoğlu’nun numarası olan ’61’ çekildi. 1 çocuk annesi Sevilay Başoğlu, arkadaşı Ufuk Güneş’e sarılarak gözyaşı döktü. İşe girmeye hak kazanan iki arkadaşı, diğer adaylar da alkışlayarak kutladı. Eşi maden ocağında çalışan Başoğlu, "Nasip demiştim, inancımı da yitirmemiştim. Şükürler olsun, kurada adım çıktı. İhtiyacımız vardı gerçekten. Ben kendimi hazırlamıştım çıkmazsa diye. Ümitlenmek istemedim açıkçası. Olmazsa hayal kırıklığı yaşamayayım diye. Allah kalbimizi gördü, çıktı" diye konuştu.

İşe girmeye hak kazananlar 20 Mart’tan itibaren asgari ücretle 13 Eylül 2017’ye kadar 6 ay çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!