2 general ve 1 emekli albay tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

2 general ve 1 emekli albay tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 00:17

‘Selam Tevhid’ soruşturması kapsamında savcılıkça önceki akşam ifadeleri alınan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu, dün tutuklama talebiyle 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan, komutanları ‘casusluk, darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü kurma-yönetme’yle suçladı. Tümgeneral Aydın, Tuğgeneral Celepoğlu ve emekli Albay Cihangiroğlu mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

1 Ocak ve 19 Ocak 2014 Adana-Ceyhan ve Hatay-Kırıkhan ilçelerinde yakalanan TIR’la ilgili yürütülen soruşturma Selam Tevhid örgütü soruşturmasına dahil edilmişti. Soruşturma kapsamında 55’i tutuklu (26’sı asker) toplam 122 şüpheli hakkında İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açılmıştı.

2 general ve 1 emekli albay tutuklandı


TUTUKLANAN 2 GENERAL HADIMKÖY ASKERİ CEZAEVİ'NDE

Tutuklanan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın ile Tuğgeneral Hamza Celepoğlu Hadımköy Askeri Cezaevi'ne konuldu.

Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından haklarında tutuklama kararı verilen Tümgeneral Aydın ve Tuğgeneral Celepoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde işlemlerin tamamlanmasının ardından, gece yarısı saat 01.20'de askeri plakalı bir araçla Hadımköy Askeri Cezaevi'ne getirildi.

Haberin Devamı

Emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu ise Silivri Cezaevi'ne konuldu.

2 general ve 1 emekli albay tutuklandı




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!