Kupanın 'Hakan'ı

Güncelleme Tarihi:

Kupanın Hakanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 22:04

2018’de Rusya’da düzenlenecek olan ‘Dünya Kupası’nın lisanslı ürünlerinin bir bölümünü ‘Hakan Çanta’ isimli Türk şirketi üretecek. FIFA ile yapılan anlaşma kapsamında Hakan Çanta’nın Dünya Kupası için üreteceği ürünler 57 ülkede satışa çıkacak. Bu ürünler arasında havlu, terlik, çanta, yastık ve kırtasiye ürünleri bulunuyor.

Haberin Devamı

2018’de Rusya’da düzenlenecek olan ‘Dünya Kupası’na katılan ilk Türk şirket ‘Hakan Çanta’ oldu. Aralarında Walt Disney, Mickey Mouse, Batman, Hello Kitty, ve Angry Birds’ün de olduğu 52 lisansı olan Hakan Çanta, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’yle (FIFA) yaptığı anlaşmayla şimdi de organizasyonun lisanslı ürünlerini üretecek. Hakan Çanta’nın üreteceği ‘Dünya Kupası 2018’ logolu ürünler arasında havlu, terlik, çanta, yastık ve kırtasiye ürünleri bulunuyor. Türk şirketin üreteceği ürünler dünyanın 57 ülkesinde satılacak. 

20 FARKLI ÜRÜN VAR

FIFA ile yapılan anlaşmanın kapsamı hakkında bilgi veren Hakan Çanta Yönetim Kurulu üyesi Hakan Hacısoyu, şöyle konuştu: “Anlaşmamız Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’da toplam 57 ülkeyi kapsamakta. FIFA ile yapılan anlaşmamıza göre 5 farklı kategoride ürünler bulunuyor. Bu kategoriler ayakkabı, terlik, çanta, hediyelik eşya ve ev tekstilinden oluşuyor. Bu kategoriler içerisinde terlik, havlu, çanta, bardak, kırtasiye ürünleri, yastık gibi yaklaşık 20 çeşit ürün bulunuyor. Gelen talepler doğrultusunda ekstradan bu sayı artabilir. FIFA bazen bu tür önemli organizasyonlarda gelen taleplere göre üretim adetlerini ve çeşitliliğini arttırabiliyor. Biz de bu tür durumlara karşı her zaman hazırlıklıyız.”

Haberin Devamı

4 ÜLKEDE ÜRETİM YAPIYOR

Lisanslı ürünleri Türkiye dışında da üretileceğini anlatan Hakan Hacısoyu, şöyle devam etti: “FIFA Dünya Kupası 2018, lisanslı ürünlerini Türkiye’deki kendi fabrikamızın yanı sıra, birçok önemli standarda sahip ve denetimimiz altındaki fabrikalarda üretilecek. Bu fabrikalar Tayvan, Endonezya ve Çin’deki fason üreticilerimize ait. Çin’deki fason üreticiler de Çin ofisimiz aracılığıyla sürekli denetlenmekte. Çok uzun yıllardır izlediğimiz bir yol bu aslında. Özellikle bu tarz ciddi işlerde buradaki fabrikamızın yanı sıra yurtdışındaki fason üreticilerimizden mutlaka destek alıyoruz. Bu bizim hatasız ve istenen özellikleri eksiksiz ortaya çıkarmamızı sağlıyor. Orada çalışan elemanlarımızda en az buradaki elemanlarımız kadar eğitimli.”

Haberin Devamı

CİRO 150 MİLYON EURO

Dünya Kupası süresince Rusya’ya gelecek turistlerin lisanslı ürünlere büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Hakan Hacısoyu, şöyle konuştu: “Bizim kategorimizdeki ürünler dışındaki diğer tüm kategorileri de dahil ettiğimizde Dünya Kupası lisanslı satışlarının 100-150 milyon Euro’yu bulması bekleniyor. Bizim kategorilerimiz dışında kendi alanlarına hakim birçok firma bu alanda üretim yapacak. Ancak FIFA’nın lisanlı ürün üreticileri arasında tek Türk şirketi olarak biz varız. Böylelikle Türkiye’den ve yurtdışından yaptığımız üretimle ülkemize döviz bazlı girdi sağlayacağız. Bu sayede istihdam yaratıp çok daha fazla büyümeyi hedefliyoruz. Daha fazla insana iş vermek en büyük hedefimiz.”

Haberin Devamı

52 FARKLI LİSANSA SAHİP

1995 yılında ‘Walt Disney’ ile ilk lisans anlaşmasını yaptıklarını anlatan Hakan Hacısoyu, şöyle konuştu: “Hakan Çanta olarak çizgi karakterlerini lisanslı ürünlerde kullanan ilk Türk firması olduk. Daha sonra Warner Bros, Mattel, Universal, Marvel, Hasbro, Sanrio, Benetton gibi lisansları portföyümüze ekledik. Bugün itibariyle 52 lisansı bünyemizde barındırıyoruz. Hakan Çanta satış ve pazarlama aktivitelerini sadece Türkiye’de değil, Çin ve Dubai ofisleri arayıcılığı ile yurtdışında da sürdürüyor. Bugün 30’u aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. Firma olarak Ortadoğu ve Avrupa’da sektöründe öncü ilk üç firmadan biri konumundayız. Avrupa ve Orta Doğu’daki bilinirliğimiz sayesinde FIFA ile anlaşmaya vardık.”

Haberin Devamı

LİSANSLI ÜRÜNDE İSPANYA ZİRVEDE

ÜRÜNLERİN en çok organizasyona ev sahipliği yapan ülkede satıldığını anlatan Hakan Hacısoyu, “Rusya bu alanda en çok satışın yapılacağı ülke olacak. Ancak turnuvada yer alan Avrupa ülkelerinde de lisanslı ürün satışları çok iyi gidiyor. Ayrıca turnuvada başarılı olan takımları ülkelerinde de lisanslı ürün satışları adeta patlama yapıyor. En çok satışın yapıldığı ülkeler listesinde ise İspanya, İtalya, Suudi Arabistan, Brezilya ve Arjantin bulunuyor. 2018 yılında milyonlarca insan bir Türk firmasının ürünlerini satın alacak. Böyle uluslararası ciddi bir organizasyona imza atmak bizi gururlandırıyor” dedi.

Kupanın Hakanı

Haberin Devamı

EKONOMİDE SON 24 SAAT

BAKMADAN GEÇME!