Kupada ‘Şimşek’ çaktı

Güncelleme Tarihi:

Kupada ‘Şimşek’ çaktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 13:24

Süper Ligin 16 haftalık ilk bölümünde 16 gol atıp, maç başına bir gol ortalaması ile oynayan Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupasında, 4 maçta 16 gole ulaşıp, maç başına 4 ortalama tutturdu.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu erteleme maçında Amed Sportif’i, Antalya’da oynanan maçta 5-0 yenen Gençlerbirliği, açık ara liderliğini sürdürdüğü gruptan yükselmeyi garantilerken, golcü kimliği ile ön plana çıktı. Grupta oynadığı 4 maçı da kazanan kırmızı-siyahlılar, Amed Sportifi, (6-0 ve 5-0), Menemen Belediye’yi (3-0) ve Fenerbahçe’yi (2-1) yendi. 4 maçta rakip ağlara 16 gol atan Başkent temsilcisi, kendi kalesinde ise sadece bir gol gördü. Kupada iki takım daha oynadığı 4 maçı da kazanma başarısı gösterdi. Süper Ligin lideri Medipol Başakşehir ile Çaykur Rizespor, gruplarındaki tüm maçları galip bitirirken, Karadeniz temsilcisi 16, İstanbul ekibi ise 11 gol sevinci yaşadı. Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası’nda çıktığı 4 karşılaşmada attığı 16 golle, maç başına 4 gol ortalaması ile oynarken, ligde oynadığı 16 maçta, 16 gol atıp, maç başına bir ortalama tutturdu. Gençlerbirliği, kupada son iki maçında, kendi evinde Fenerbahçe, deplasmanda ise Menemen Belediye ile karşılaşacak. 

Haberin Devamı

KAZANMA ALIŞKANLIĞI DEVAM ETMELİ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, 5-0 kazandıkları maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Oyuncularımı kutluyorum, gruptan çıkmayı garantiledik. Önümüzde iki maç daha var, onları da kazanmak istiyoruz” dedi. Özat, karşılaşmanın ikinci yarısında daha ciddi oynadıklarını belirterek, şunları söyledi.
“Böyle maçlarda oyuncuya kızmak çok doğru değil. Sadece kazanma alışkanlığının devam etmesi için futbolcularıma biraz yüklendim. Oyuncularımı kutluyorum, gruptan çıkmayı garantiledik. Önümüzde iki maç daha var. Onları da kazanmak istiyoruz. Bir hazırlık maçı daha yapabilirsek, Kasımpaşa maçına sorunsuz gidebiliriz.”
Gençlerbirliği, ligin ikinci bölümünün ilk maçında hafta sonu Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!