Kupada şenlik var

Ziraat Türkiye Kupası’nda şenlik var. Hem de ne şenlik. Futbol şenliği. Ortalığı şenlendiren ve şenlendirmeye devam edecek olanlar da Bank Asya takımları.

Haberin Devamı

Futbolseverim diyor ve Bank Asya 1. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası maçlarını takip etmiyorsanız, bu sevginizi sorgulamanızı öneririm. Ya da kendinize futbol sever değil de “Takımsever” diyebilirsiniz.
2 numaralı ligimizde ve Türkiye Kupası maçlarında öyle karşılaşmalar izledik ki, bu sporu neden herşeye rağmen bu kadar sevdiğimizi ve bir türlü vazgeçemediğimizi bir kez daha anladık.
İddia ediyorum bu sezon kupa maçları çok şenlikli ve ilginç sonuçlu maçlara sahne olacak. Gurup maçlarında bir şamata, bir gırgır... Sakın kaçırmayın.

Benim canlı ya da TV’den izlediğim öyle takımlar var ki anlatmaya köşeler yetmez.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Denizlispor, Karşıyaka, Konya Şeker, Yeni Malatya, Denizli... İsmine aşina ama futboluna yabancı olduğunuz bu takımların kupa mücadelelerini kiminle oynarlarsa oynasınlar mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.

Tamamına yakını yerli kadrolar, genç isimler ve kolej havasındaki bu takımlar süper ligimizin, milli takımımızın ve futbolumuzun geleceği.

Özele inersek Gaziantep Büyükşehir takımından kimseyi ayırmak istemem ama çok kısa sürede adını sık sık duyacağımız Serdar, Abdullah ve Kenan’a bir paragrafcık olsun açmadan geçmek içime sinmez. Serdar Deliktaş’ın adını belki de zaten duydunuz. Bank Asya’da şu an 8 golü var. GASKİSPOR’dan beri takip edilen bir oyuncu. Biz Gaziantep’te O’na Bakımsız Hakan Şükür diyoruz. Sahada görmeseniz futbolcu olduğuna inanmazsınız. Sessiz, mahcup, zayıf, neredeyse yürümeye dermanı yok havası verir. Ama bir oynamaya başlasın. Yandı gülüm keten helva. Hakan Şükür’den beridir rakibe sahanın her yerinde maç boyu pres yapan böyle bir oyuncu görülmedi. Pres, tek vuruş, adam geçme, asist, kafa ne ararsanız var çocukta. Abdullah adeta golü koklayan, çok kaçıran ama çok pozisyona girdiği için de mutlaka kendisi affettiren bir oyuncu. Kenan bence herkesin aradığı ama bir türlü bulamadığı 10 buçuk numara...

Ve bu saydığım takımlarda daha ne cevherler var. Bu sezon Bank Asya, Süper Lig’den çok daha kaliteli, çekişmeli ve eğlenceli. (Bence). Ve Bank Asya takımları sayesinde Ziraat Türkiye Kupası da çok şenlikli geçecek. Kaçırmayın...

Haberin Devamı

FEDERASYON’UN ETTİĞİ

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu’nun Gaziantep’e ve Gaziantepli futbolseverlere bir gıcığı olduğuna iyice inanmaya başladım artık. Gaziantep, kupada 2 takımla temsil ediliyor. İkisinin maçını da aynı güne koyuyorlar. Birisi Kamil Ocak’ta, diğeri GASKİ Stadında. GASKİ’nin sadece adı stat. Bildiğiniz antrenman sahası aslında. Etrafı tellerle çevrili bir saha. Sahanın bir kenarında portatif 200–300 kişilik bir tribün ve bir köşede de müstakil soyunma odaları.
Üç güne yayılan kupa maçları serisinde Gaziantep’in iki takımını aynı gün oynatana ne denir? Federasyondur, ne yapsa yeridir... Denir... Dedim de zaten.

Yazarın Tüm Yazıları