Kupa seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Kupa seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 14:21

Ankaragücü’nün kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edeceği Kayseri Erciyes maçı öncesinde, Başkent’te tam bir kupa seferberliği yaşanıyor.

Haberin Devamı

Sarı-laciöertli yönetim, maçın Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’na alınması yönünde başlattığı çalışmada sonuca ulaştı. Önce Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu, ardından da Türkiye Futbol Federasyonu, iki taraftan gelen talep doğrultusunda, müsabakanın Kadir Has Stadı’nda oynanması yönünde karar aldı. Bu karar doğrultusunda, 33 bin kişilik kapasiteye sahip Kadir Has Stadı’nda 20 bini civarında Ankaragücü taraftarının maçı izlemesi bekleniyor.
Bu sezon geride kalan haftalarda tüm iç saha maçlarını, Kayseri Atatürk Kompleksi Açık yan Saha’da oynayan Kayseri Erciyes de ilk kez Kadir Has’ta kaça çıkacak. Aksi bir karar çıkmış olsa idi Ankaragücü taraftarı için sadece 90 kişilik yer ayrılacaktı. Ankaragücü yönetimi, Kayseri Erciyes yönetimine gösterdiği duyarlılıktan dolayı, resmi internet sitesinden teşekkür mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

TRAFİK YOĞUN OLACAK

Ankaragücü için büyük anlamı olan maç için Kayseri’ye gitmeye hazırlanan taraftarlara, başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere ilçe belediyelerden, otobüs desteği geldi. BŞB, sınırsız sayıda otobüs tahsis edileceğini açıklarken, Çankaya Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Mamak Belediyesi, Etimesgut Belediyesi, Pursaklar Belediyesi, Kazan Belediyesi, Polatlı Belediyesi, Güdül Belediyesi, Nallıhan Belediyesi ile Ankara ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği, taraftarları taşıması için otobüs gönderme kararı aldı.
Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankaragücü için kente çok güzel bir hava oluştuğunu belirtip, “Bu birlik ve beraberlik mutluluk verici. Orada da hem saha içinde hem de tribünlerde güzel görüntüler oluşturmalıyız. Bir sezon boyunca mücadele verdik, emek harcadık. Artık bunun karşılığını almak için gün sayıyoruz. Pazar günü, Ankara ve Ankaragüçlüler için, çok farklı ve unutulmaz olmalı. Hepilmiz, büyük bir heyecan ve coşku içindeyiz” diye konuştu.
Başkan Yiğiner, önceki gün takımın antrenmanına gidip, teknik ekip ve oyunculara moral verdi.

15 BİN BİLET GÖNDERİLECEK

Önemli maç için Kayseri ekibinin, ilk etapta 15 bin bilet bastırıp, sarı-lacivertli taraftarlar için Ankara’ya göndereceği belirtildi. Biletlerin yetişmesi durumunda bugün, yetişmezse yarın, 19 Mayıs Stadı gişelerinden satılacağı bilgisi verildi.
Mavi-lacivertlilerin ayrıca, Ankara dışından maça gelecek taraftarları da düşünüp, daha fazla maç bileti bastırmayı, müsabaka günü de stat gişelerinden bu biletleri satışa çıkarmayı düşündüğü ileri sürüldü. Daha öncesinde bu rakamın 5 bin olacağı ifade edilmişti. Maç biletlerinin ise 15-20 TL’den satılmasının planladığı belirtildi.

Haberin Devamı

TAKIMIN MORALİ YERİNDE

Ankaragücü teknik ekip ve oyuncuları, hafta sonundaki Kayseri Erciyesspor maçı öncesinde yemekte buluşup, moral depoladı. AOÇ içindeki bir restoranda yenen yemeğin ardından, taraftarlar, oyunculara büyük ilgi gösterdi. Teknik Direktör İsmet Taşdemir, sevginin karşılığını, pazar günü sahada alacakları galibiyet ile vermek için çalışmaları ciddiyetle sürdürdüklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!