KUPA... KUPA... KUPA...

Güncelleme Tarihi:

KUPA... KUPA... KUPA...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 22:18

Türkiye futbol direktörü Hürriyet'in sorularına oldukça çarpıcı yanıtlar verdi.

Haberin Devamı

EURO 2016’nın başlamasına sadece 10 gün kaldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de artık sayılı günlerin kaldığı bu turnuva ve hedeflerimiz hakkında Hürriyet’in yönelttiği soruları tüm içtenliğiyle yanıtladı.

Milli Takım’ın oyun sistemi ve hedefleri ile ilgili önemli ip uçları veren İmparator, izleyenlere güzel futbol seyrettirmek istediklerini vurgularken, “Hücumdan hiç vazgeçmeyeceğiz. Karşımızdaki hangi takım, rakibimiz kim olursa olsun! Hücum özelliğimizden taviz vermeyeceğiz. Daha doğrusu özü oynamak olan karakterimizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

İşte Fatih Terim’in, Antalya’daki kampta, noktasına virgülüne dokunmadan verdiği samimi yanıtlar...

“KUPA DiYE TUTTURMUŞUZ”

EURO 2016 Fransa’da yapılacak. Fransa İmparatoru Napolyon ‘Para, para, para’ demişti. Türk futbolunun imparatoru Fatih Terim ne der?

Kupa, kupa, kupa... Benimki böyle değişir herhalde. Yani, 1990 yılından itibaren 2016’ya baktığımızda saymadım ama herhalde 30-40’a yakın kupa aldığımıza göre, kupa diye tutturmuş bir vaziyetimiz var.

Haberin Devamı

“DNA’MIZDA COŞKU VAR”

2008’deki Milli Takım’a baktığımızda akıllara ihtiras, tutku hatta aşk geliyor. Fransa’da bizim karakterimizi nasıl tanımlayacağız?

Ülkemizin karakteristik özelliklerini zaten sisteme taşıyoruz biz. Yani coşkusu ile isteği ile. Ancak bizim DNA’mızda şu var. Oyunun kontrolünü elinde tutan, rakibe kendi oyununu kabul ettirmeye çalışan, bol pas ve oyunu coşkulu oynayan bir Milli Takım.

“OYUNU iKi YÖNLÜ OYNAYACAĞIZ”

Fransa’daki oyun sistemimiz ne olacak?

Benim için en önemli noktalar şunlar:  Topa sahip olmak, oyunun kontrolünü elinde tutmak, kendi oyununu rakibe kabul ettirmek. Mesela top bizde, pas ve atak, top rakipte baskı. Böyle özetleyebiliriz. Oyunun iki bölümünü de iyi oynayacağız Fransa’da...

“HÜCUMDAN TAViZ VERMEYECEĞiZ”

Fransa’daki futbol felsefemiz ne olacak peki?

Hiç değişen bir şey olmayacak. Hücumdan hiç vazgeçmeyeceğiz. Karşımızdaki hangi takım, rakibimiz kim olursa olsun! Hücum özelliğimizden taviz vermeyeceğiz. Daha doğrusu, özü oynamak olan karakterimizden vazgeçmeyeceğiz. Kim bir şey elde etmek istiyorsa futbolda, voynamaktan vazgeçmemeli.

Haberin Devamı

“HELAL OLSUN DEMELERi YETER”

Hocam, peki neyi yaparsak ya da turnuvada kaçıncı olursak Fatih Terim, ‘başarılı olduk’ der?

Herkes elinden gelenin en iyisini ortaya koyup, terini son damlasına kadar akıttıktan sonra benim için gelecek her sonuç başarıdır zaten. Şunu demeli yani ülkedeki insanlarımız bizim: “Bu çocuklar, bu takım, bu insanlar, bu hoca ellerinden geleni yaptılar. Helal olsun.” Bu en büyük başarıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!