Kupa canavarı

Roger Federer, kazanamadığı tek Grand Slam olan Fransa Açık’ta şeytanın bacağını kırmayı başardı. Finalde Robing Soderling’i 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaşan İsviçreli tenisçi, kariyerindeki toplam para ödülünü 47.6 milyon dolara çıkardı.

TENİSTE, 108. Fransa Açık (Roland Garros) Turnuvası’nda, tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı İsviçreli tenisçi Roger Federer şampiyon oldu. Toplam 16 milyon 150 bin 460 Euro ödüllü turnuvanın finalinde 23 numaralı seribaşı Robin Soderling ile karşılaşan Federer, 1 saat 55 dakika süren mücadeleyi 6-1, 7-6 (1) ve 6-4’lük setlerle 3-0 kazandı. Daha önce Amerika Açık ve Wimbledon’da 5’er, Avustralya Açık’ta da 3 kez şampiyon olan İsviçreli tenisçi, böylelikle kazanamadığı tek Grand Slam olan Roland Garros’u da kazanarak, kupa koleksiyonunu tamamlamış oldu. 28 yaşındaki tenisçinin, bütün kariyerinde kazandığı para ödüllerinin miktarı ise 47.6 milyon dolara ulaştı.

Turnuva öncesi Roger Federer’in, daha önce 4 kez final oynayıp kaybettiği Roland Garros toprak kortlarında şampiyon olup olmayacağı çok tartışıldı. Fakat İsviçreli, bu sefer daha hazırlıklı gelmişti. Şöyle ki; Paris’te daha önce hep kaybetmesine neden olan klasik oyunundan vazgeçmiş ve kondisyon çalışarak daha fit bir yapıya bürünmüştü.

Çok yönlü bir Federer

Böylelikle daha çabuk hareket eden ve vuruşları eskisine göre çok yönlü olan bir Federer izledik. Finale gelene dek oynadığı 6 maçta tam 64 ace atması onun ne kadar güçlü ve formda olduğunun diğer bir kanıtıydı.

Toprak kortların 1 numarası Rafael Nadal’ın 4. turda elenmesi, bu turnuvayı kazanmayı kafasına koyan Federer’in ekmeğine yağ sürdü. Dünkü final maçının galibi esasen belliydi... Merak edilen konu; Robin Soderling’in Federer’i ne kadar zorlayacağı idi. Havanın rüzgarlı olması ve yağmurun zaman zaman çiselemesi yüzünden İsveçli tenisçi, en önemli silahları olan servis atışlarında ve forehand vuruşlarda yeterince etkili olamadı. Birinci servis yüzdesi çok düşük olan 25 yaşındaki Soderling, tüm maç boyunca sadece 2 tane ace atarken, Federer’in ace sayısı 16’yı buldu. Servisteki bu düşüş ister istemez Soderling’i mental olarak da olumsuz etkiledi ve İsveçli raket, daha önce 9 kez yenildiği rakibine yine boyun eğdi.

BAYRAKLI GÖSTERiCi

İkinci set oynandığı sırada, elinde Barcelona Kulübü’nün bayrağını taşıyan bir gösterici korta girerek, Federer’in başına kırmızı bir şapka geçirmeye çalıştı. Federer’in, kort dışına itmeye çalıştığı gösterici, güvenlik güçleri tarafından oyun alanından çıkarıldı.
Yazarın Tüm Yazıları