Kupa ayrı bir heyecan katacak

Güncelleme Tarihi:

Kupa ayrı bir heyecan katacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 13:36

Basketbolda Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final kura çekimi İstanbul'da yapıldı.

Ataköy Sheraton Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısıyla Sekizli Final'de birbirleriyle eşleşecek takımlar belli oldu.

Basın toplantısında konuşan Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkan Metin Şahin, lig mücadelesinin yoğun yaşandığı son haftalarda oluşan rekabetin kupa mücadelesine de yansıyacağını söyledi.

Şahin, Gaziantep'te organize edilecek Türkiye Kupası'na seyirci ilgisinin de olmasını beklediklerini belirterek, “Beko Basketbol Ligi'nin yanı sıra, ikinci lig ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde çekişmeli maçlar yaşıyoruz. Bu nedenle hakem atamalarında yoğunluk oluyor. Bu sefer Beko Basketbol Ligi yoğunluklu olarak cumartesi günü oynanacak. Kupa maçları ise pazar ve pazartesi günleri yapılacak. Bu da hakem atamaları konusunda işimizi kolaylaştıracak” dedi.

Gaziantep'e yakın 3 yerin temsilcisinin kupada yer alacağını hatırlatan Metin Şahin, “Bu takımların taraftarlarının ilgi göstereceğini düşünüyorum. Büyük takımların taraftarları da maçlara gelecektir. Sürprize açık bir kupa mücadelesi olacak” diye konuştu.

Kadın basketbolundan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat ise kupanın 18.'sini düzenlediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
“Her yıl daha iyisi organize ediliyor. Bu da bizi gururlandırıyor. Türkiye Kupası'nda kadın basketbolunun gelişimini bir kez daha görme fırsatı bulacağız. Ama hala kamuoyu ilgisi bağlamında kadın basketbolunun yeterli düzeyde olmadığını düşünüyorum. Çok sayıda değerli yabancı oyuncu var. Ama basketbolun temelini Türk oyuncular teşkil ediyor.”

Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise daha önceki kupa maçlarının 3 günde yapıldığını, bu sezon farklı bir statü uygulayacaklarını ve organizasyonu 4 günde gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Daha önceki kupa organizasyonlarında çeyrek final maçlarına seyirci çekmenin zorluklarından bahseden Araşan, “Bu nedenle değişiklik yaptık. Kupa maçları 4 gün oynanacak. Birinci gün kazananlar birbirleriyle eşleşecek. İkinci gün çeyrek final maçlarında galip gelenler de yarı finalde karşılaşacak” dedi.

TAKIMLAR İDDİALI

Kupada mücadele edecek takımların temsilcileri de kupada iddialı olduklarını söylediler.

İlk gün mücadelesinde Samsun Basketbol ile karşılaşacak Beşiktaş Cola Turka'nın antrenörü Aziz Akkaya, ilk defa bir kupa organizasyonunda takımların bütün masraflarının karşılandığını belirterek, bundan dolayı sponsor Spor Toto'ya teşekkür etti.

Akkaya, ligde her takımın birbirini yenecek düzeyde olduğunu vurgulayarak, “Kadrosu geniş olanlar Türkiye Kupası'nda avantajlı olacak. Ligde istediğimiz performansı gösteremedik. Kupayı kendimizi göstermek adına önemsiyoruz. Umarım dolu salonlarda maçları yapar ve kupayı kazanırız” dedi.

Samsun Basketbol Kulübü Başkanı Ahmet Öztürk ise iyi oynayanın kupayı kazanacağını ifade ederek, “Ben basketbolun daha da ivme kazanması adına Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe dışındaki takımların kupayı kazanmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İKİ İLİN TAKIMLARI EŞLEŞTİ

Kupada çeyrek finalde Mersin'in iki temsilcisi Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi karşı karşıya gelecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, Türkiye Kupası'nın en zor kazanılan organizasyon olduğuna dikkati çekerek, “Telafisi olmayan maçlar oynanacak. Üç maç üst üste kazanmak çok zor. Ben şu ana kadar organize edilen kupaların yarısını sanırım kazandım. Ama bu sezonki kupa organizasyonu en zor olacak mücadelelerden biri olacak” dedi.

Mersin Büyükşehir'in çeyrek finaldeki rakibi Tarsus Belediyesi'nin antrenörü Erdal Yeğin de ligde çıkışa geçtiklerini ve bunu kupaya yansıtmak istediklerini söyledi.

FENERBAHÇE-PANKÜP KAYSERİ ŞEKER EŞLEŞMESİ

Kupanın iddialı takımlarından Fenerbahçe'nin menajeri Didem Akın, ilk maçtaki rakipleri Panküp Kayseri Şeker'i geçmek istediklerini dile getirdi.

Akın, daha önce 9 kez kazandıkları kupayı yine almak istediklerini, bu sezon önlerine koydukları hedeflerden birini bu şekilde gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Panküp Kayseri Şeker Antrenörü Ayhan Avcı, sezona da Fenerbahçe maçıyla başladıklarına dikkati çekerek, “Zor maç olacak. Ama biz 2. gün de kupaya devam etmeyi arzuluyoruz. Kupa maçı rakibimize İstanbul'da yenildiğimiz gibi olmayacak” dedi.

İKİ İDDİALI TAKIM KARŞI KARŞIYA

Çeyrek finalin son maçında BOTAŞ Spor ile Galatasaray Medical Park karşılaşacak.

BOTAŞ Spor Genel Menajeri Abdullah Kutlu, Galatasaray Medical Park ile oynayacakları maçın üstün tarafının 40 dakikalık maçın ardından belli olacağını anlatarak, “Yüreğimizi ortaya koyup müzemizdeki kupa sayısını 3'e çıkarmak istiyoruz” dedi.

Galatasaray Medical Park Menajeri Müge Erdem ise Gaziantep'ten kupayla dönmek istediklerini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!