GeriSeyahat Kumpirden daha fazlası: Ortaköy mekanları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kumpirden daha fazlası: Ortaköy mekanları

Kumpirden daha fazlası: Ortaköy mekanları

Ortaköy'ün boğaz güzelliğini gözler önüne seren birbirinden ünlü mekanlar farklı lezzetleri ve dünyaca ünlü mutfakları ile hafta sonları şehir gezginlerinin akınına uğruyor. İşte en iyi Ortaköy mekanları...

İstanbul'un nostaljik ve eski semtlerinden biri olan Ortaköy boğaz manzaralı mekanlarının yanında meşhur kumpircileri wafflecıları ve aksesuar satıcılarıyla da yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olan destinasyonlardan biri. Ortaköy'ün tüm boğaz güzelliğini gözler önüne seren birbirinden ünlü mekanlar farklı lezzetleri ve dünyaca ünlü mutfakları ile hafta sonları şehir gezginlerinin akınına uğruyor. İşte en iyi Ortaköy mekanları;

1. Nomads

Konseptini Amsterdam'dan alan yeme içme ve eğlence merkezi olarak 2010 yılında Ortaköy'de hizmet veren Nomads, açıldığı ilk günden beri aynı kalitesini sürdürmeye devam ediyor. Doğu ile Batı esintilerini sentezleyen bir atmosfere sahip olan mekanın dekor üniteleri Fas ve Mısır'dan ithal edilmiş. Mistik ve otantik havasını Batılı hizmet anlayışı ile birleştiren Nomads, otantik menüsünde muhammara, lübnan usulü kısır, humus, fıstıklı çiğ köfte, İran usulü fellah köfte ve Cibnet helve gibi lezzetlere yer veriyor. Tasarımı ile klasik Arap evlerini yansıtan Nomads, mekan içerisinde birbirinden özgün tasarımlı bölümlere ev sahipliği yapıyor.

Kumpirden daha fazlası: Ortaköy mekanları

2. The House Cafe

2005 yılında Ortaköy'de bir şubesini açan House Cafe o günden beri Ortaköy'ün en iyi mekanları arasına girmiş durumda. Gerek ferah atmosferi, gerekse boğaza nazır konumu ile bir cafenin ötesinde bir konsepte sahip olan House Cafe, iki geniş terası ile toplam 500 kişi kapasiteli bir mekan. Dünya mutfağından lezzetler sunan mekan kış aylarında sıcak ve huzurlu bir atmosfere bürünürken yaz aylarında haftasonları canlı DJ performanslarıyla Ortaköy'ün nabzını tutuyor.

Kumpirden daha fazlası: Ortaköy mekanları

3. Pizano Pizzeria

Ortaköy'de pizzanın adı olan Pizano Pizzeria kumpirden daha fazlasını arayanların adresi olmaya devam ediyor. Başka yerde şubesi olmayan mekanda sadece birbirinden yaratıcı pizzalar yapılıyor. İtalya'dan özel olarak getirdikleri fırında pişen pizzalardan Mediterrano ve kokoreçli pizza denemeniz gereken spesiyaller arasında yer alıyor. 29 çeşit pizzanın servis edildiği mekanda beş yıldızlı pizza olarak addedilen "fagotto" ise mozzarella, sotelenmiş ıspanak, dana jambon, proscuitto ve sarımsaklı zeytinyağının birleşiminden oluşan mükemmel bir lezzet. Yemek sonrasında kendinize lezzetli bir kup tiramisu ve bir bardak espresso ile final yapabilirsiniz. İsterseniz kendi pizzanızı da oluşturabiliyorsunuz.

Kumpirden daha fazlası: Ortaköy mekanları

False