Kumlucalı öğrenciler Çekya yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Kumlucalı öğrenciler Çekya yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 16:37

Kumlucalı öğrenciler Çekya yolcusu

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Ulusal Ajans'ın desteklediği proje kapsamında Çekya'ya gidecek öğrenciler Kaymakam Hakkı Uzun'u ziyaret etti.

Kumluca Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 'Geleceğimize Işık Tutacak Staj' adlı projenin Ulusal Ajans tarafından kabul görmesinin ardından Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den sonra şimdi de Çekya'nın başkenti Prag'a gidecek. Projeye katılacak öğrenciler, alan öğretmeni ve Okul Müdürü İlker Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ile birlikte Kaymakam Hakkı Uzun'u ziyaret ederek, proje faaliyeti hakkında bilgi verdi.

Okul Müdürü İlker Akın, Prag'da 10 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmenin katılacağı 14 günlük staj çalışmasında teknik staj ve geziler kapsamında öğrencileri teknik bilgilerle donatmanın, öğrencilerin meslek hayatlarında sürdürülebilir ve yaşamları boyunca gerekli olacak yetenekler edinmelerinin hedeflendiğini söyledi.

Kaymakam Hakkı Uzun, öğrencilerin geleceğe hazırlanmasında bu tür projelerin önemli olduğunu belirterek, bu konuda emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti. Uzun, "Çok faydalı olacağına inandığım gezinizin şimdiden başarılı geçmesini diliyorum. Öğrencilerimizden isteğim gittikleri ülkede araştırmacı olsunlar. Farklı ülkelerde neler var dikkat etsinler. Buralardaki farklılıklar öğrencilerimiz için gelecekte yapacakları yeni projelere ilham kaynağı olur" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!