Kumluca’da fakülte binası AÜ’ye teslim edildi

Güncelleme Tarihi:

Kumluca’da fakülte binası AÜ’ye teslim edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 09:07

Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kumluca Meslek Yüksekokulu (MYO) binasının AÜ’ye teslim edildi.

Haberin Devamı

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi yerleşkesinde anahtar teslim töreni düzenlendi. Törene, Kaymakam Polat Kara, İstanbul Şişli Kaymakamı Salih Işık, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, A.Ü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Üstünel, Kumluca MYO Müdürü Prof. Dr. Sahriye Sönmez, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve hayırseverler katıldı. Törende konuşan Kaymakam Polat Kara, Kumluca’da fakülte binasının olmasının büyük şans olduğunu söyledi. Kaymakam Polat, hedefini yüksek tutan ilçe halkının bundan sonraki beklentisinin ise ’üniversite’ olduğunu belirtti.

Şişli Kaymakamı Salih Işık da kendisinin 2008-2013 yılları arasında ilçede kaymakamlık görevinde bulunduğunu ve bugünkü anahtarı teslim edilecek binanın temelini birlikte attıklarını kaydetti. Görev süresince birçok önemli hizmet yaptıklarını anlatan Kaymakam Işık, bu hizmetler arasından en önemlilerinin ilçeye kazandırılan fakülte ve meslek yüksekokulu binası olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversite olarak güzel bir esere daha kavuştuklarını söyledi. Üniversite olarak eğitim kadrolarının oluşturulmasında kendilerinin de çalışmaları olduğunu anlatan Prof. Dr. Ünal, "Gerçekten azim ve birliktelik olduğu zaman güzel işlerin ortaya çıkacağını gösteren bir çalışmayı bugün burada görüyoruz. Kumlucalılar yıllar önce kendilerine hedef koymuş. bugün fakülte gelecekteki hedefleri ise bağımsız bir üniversite" dedi.

HALKIN DESTEĞİ YÜKSEK

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Kumluca Belediyesi ve Kumluca Eğitim Vakfı öncülüğünde 2010 yılında MYO binası yapmak için çalışma başlattıklarını hatırlattı. Kumluca halkının bu süreçte büyük destek verdiğini hatırlatan Başkan Çetinkaya, "Bizim isteğimiz 2016 yılında burada eğitim öğretime başlanması. Bu konuda sayın rektörümüzden meslek yüksekokulumuzda maliye bölümü, sağlık bilimleri fakültemizde ise hemşirelik bölümün eğitime başlamasını istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Kaymakam Polat Kara, Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal’a temsili fakülte ve yüksekokul binalarının anahtarını teslim etti.

 

BAKMADAN GEÇME!