Kumluca'da deve güreşleri yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada deve güreşleri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 10:31

Kumluca'da deve güreşleri yapıldı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde 12'nci Geleneksel Deve Güreşleri yapıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Kaymakamlığı ve Kumluca Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Deve Güreşleri, Kumluca Karatepe Stadı'nda yapıldı. Güreşleri Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaymakam Polat Kara, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aslan, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, daire amirleri ve yaklaşık 10 bin güreşsever izledi.
Güreşlerde Ege ve Akdeniz'den 100 ünlü deve güreş tuttu. Geliri Kumluca merkezdeki Gül-Çetin Kaur Lisesi bahçesine spor salonu yapımında kullanılacak güreşler renkli görüntüler oluşturdu. Kendi devesiyle saha içinde tur atan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, seyirciden alkış aldı.
Güreşlerde İl Milli Eğitim Kupası için İzmir Armutlu'dan Efsane Yağız Efe, Bodrum'dan Kara Zindan adlı develer güreşti. Büyükşehir Belediyesi Kupası için Bodrum'dan Burakhan, Demre'den Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu'nun Burak Bey adlı devesi güreşti. Kaymakamlık Kupası için Bodrum'dan Kanka, Kumluca'dan Gayraklı devesi güreşti. Kumluca Belediyesi Kupası için ise Aydın Bozdoğan'dan Han 1, Kumluca'dan Hünkar Bocuk güreşti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Türk örf ve adetlerinin en güzel yaşatıldığı, bu alanda Türk milletinin birlik ve beraberliğinin en güzel tescili ifade ediliyor. Dolayısıyla bu kültürümüzü gelecek nesillere taşımaya çalışan başta Kumluca Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya beyefendiye ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu topraklar bize atalarımızdan mirastan öte gelecek nesillerimizin, çocuklarımızın emanetidir. Bu yüzden geleneklerimizi, kültürümüzü gelecek nesillerimize hep birlikte taşıyacağız. Bu ülkenin birlik beraberliğine göz diken şerefsizlere bu alandan hep birlikte cevabını vereceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!