Kumluca OSB'ye sonlandırma kararı

Güncelleme Tarihi:

Kumluca OSBye sonlandırma kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 16:05

Kumluca OSB'ye sonlandırma kararı

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet toplantısında Kumluca OSB çalışmasının sonlandırılması kararı alındı.

Kumluca Gıda İhtisas OSB'nin Müteşebbis Heyet Başkan vekili Mehmet Çetintürk başkanlığında yapılan toplantısına Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Antalya Valiliği İdari ve Mali İşler Müdürü Servet Saraç, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Murat Demir ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı. Arazi sorunu yüzünden çıkmaza giren Kumluca OSB çalışmasında, yönetim kurulundan ve bakanlıktan gelen yazı doğrultusunda iştirakçi kurumlardan kapanış için olumlu görüş istenmesine karar verildi.

KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, "Kumluca'da OSB yapımına mevcut şartlarda devam etmek vakit kaybıdır, OSB çalışmalarını Kumluca'da sonlandırarak hizmet bölgemiz içerisinde olan Kaş, Demre ve Finike ilçelerinde devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.

OSB çalışmalarının 2005 yılında başladığını hatırlatan Günay, "OSB alanı için yer arayışlarımızın sonuçsuz kalması, yerel yönetimlerimizin de müteşebbis heyetin içinde yer almasına rağmen buna bir çözüm bulunamaması Kumluca'da OSB oluşturma çabasının sonuçsuz kalacağı inancını bizde oluşturmuştur. Bugünden itibaren Kumluca'da OSB çalışmalarına devam etmek hem odamızın hem de bölgemizdeki işadamlarımızın vaktini ve enerjisini boşa harcayacaktır. KUTSO gücünü Batı Antalya'nın güçlü işadamları olan değerli üyelerinden almaktadır. Göreve geldiğimiz 2013 yılından bugüne hizmet alanımız olan Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerindeki ticari hayatı bir bütün olarak değerlendirip, çalışmalarımızı ona göre şekillendirdik. KUTSO olarak bundan sonraki süreçte hizmet bölgemizde bulunan Kaş, Demre ve Finike ilçelerinde Organize Sanayi Bölgeleri oluşturup, Batı Antalyalı üretici ve ihracatçılarımızın OSB avantajlarından faydalanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!