Kumbarada biriken harçlıklar şehit ailesine bağışlandı

Güncelleme Tarihi:

Kumbarada biriken harçlıklar şehit ailesine bağışlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 11:28

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ilkokul öğrencileri düzenledikleri kampanya çerçevesinde, harçlıklarından artırarak biriktirdikleri paraları bir şehit ailesine bağışlayarak örnek davranış sergiledi.

Beyşehir Gazi İlkokulunda öğrenim gören 3/A sınıfı öğrencileri, harçlıklarından artan paraları, bir şehit ailesine yardım olarak hediye etti.

Gazi İlkokulu Müdürü Yasin Sarıkaya, toplanan yardım paralarının teslim töreninde sınıfta öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, düzenlenen kampanya nedeniyle öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Sarıkaya, şunları söyledi:

"Gerçekten beni çok duygulandırdınız. Kendileriniz küçük, belki paralarınız da küçük ama yürekleriniz büyük, takdire şayan bir davranış sergilediniz. Gerçekten mini miniksiniz ama bu minik elleriniz öpmeye değer. Duyarlılığınızdan dolayı sizleri kutluyor, çok çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da bu güzel davranışlarınız devam eder ve size gönül rahatlığı ile bu güzel ülkeyi teslim edebiliriz. Zaten, bu kadar duyarlı olduğunuz sürece bizim sırtımız Allah’ın izniyle de yere gelmez."

Haberin Devamı

Sınıf öğretmeni Hüseyin Aras da, konuşmasında, hayat bilgisi dersinde işlenen ‘tasarruf edelim’ konusundan esinlenerek öğrencilerin harçlıklarından bir kısmı ile sınıf kumbarası oluşturulduğunu belirterek, "Biriktirilen paralarla sınıfımızda, okulumuzda ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek için yola çıkıldı. Son zamanlarda ülkemizdeki terör olaylarının artması, verilen şehitler hepimizi derinden etkiledi. Öğrencilerimizden biriktirdikleri paraları şehit ailelerine verelim önerisi gelince onları kırmadık" şeklinde konuştu.

Öğrenciler, yılbaşından bu yana sınıf kumbarasında toplanan 550 lirayı, ülkeye birlik mesajı vermek ve toplumda duyarlılık oluşturmak amacıyla Beyşehir’de yaşayan şehit ailesine bağışladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!