Kumaşlarla atlar Denizli’den gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Kumaşlarla atlar Denizli’den gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 00:00

Türkiye’nin en büyük bütçeli televizyon dizisi olarak gösterilen ve TRT’de ilk bölümü yayınlanan “Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam” dizisine, ünlü isimlere ve dizilere kostüm gönderen Denizli de önemli katkı koyuyor.

Haberin Devamı

DENİZLİ, TRT’de yayınlanmaya başlayan ve ilk bölümüyle ilgi çeken “Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam” dizisine kumaşları ve atlarıyla destek veriyor. Denizli’de faaliyet gösteren Tan Tekstil, dizinin kumaş sponsoru olurken, Denizlispor At Çiftliği’nin işletmecisi Tamer Tekin de dizinin at çiftliğini kurdu. Tekin, oynatılan atların bakımını ve oyuncuların at eğitimini de üstlendi. Yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği ve oyuncu kadrosunda Türkan Şoray, Cemal Hünal, Aslı Tandoğan, Tolga Karel, Kerem Atabeyoğlu, Fırat Tanış, Öykü Çelik, Hazım Körmükçü, Orhan Kalkan gibi isimlerin yer aldığı dev yapım için İzmit’te 300 dönüme kurulan platoda at çiftliğini kuran  Tekin 15 saf kan İngiliz ve Arap atı götürdüğünü kaydetti. Tekin, “1 Ağustos’tan bu yana bu büyük projenin içindeyim. Denizli’deki atlarımızı götürdük. Atların bakımını yapıyorum, dizide rol alan oyunculara da at eğitimini veriyorum. Atlar o dizinin birer parçası. O yüzden oldukça yoğun çalışıyoruz” dedi.

SPONSOR OLDU

Haberin Devamı

Dizide oyuncuların giydiği kostümlerin kumaşlarını da Denizlili işadamı İbrahim Tan gönderiyor. Tan Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tan, diziye kumaş sponsoru olduklarını belirterek, “İzmit’te yakın bir dostumun ricasını kıramadım. Geçmişimizi, Osmanlı dönemini anlatan bir proje olması nedeniyle gerçekten milli duygularım okşandı. Bu çalışmaya katkı koymak istedim. Dizi ekibinin istediği kumaşları Denizli’deki fabrikamızda üretip gönderiyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!