Kulüp haberleri

Güncelleme Tarihi:

Kulüp haberleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 10:08

Sizlere tanıtmak istediğim kulüp, yelken sporcusu ve deniz sever bireylerin oluşturduğu bir yapı .

Haberin Devamı

Dünyada’ ki  örnekleri gibi sade ,ailece, samimiyetle gönülden çalışmaktalar, yelken,  kulüpleri ve yelkenli bir yaşam için böylelikle kısa sürede başarılı sonuçlar almışlar sportif için amaçları var. Çevrelerine spor-turizim amaçlı fayda ve değer katmaya başlamışlar. İşte  Bodrum Yelken Spor Kulübü (BYSK)

Bodrum Yelken Spor Kulübü, ( BYSK) 2009 yılında, ülkemizde maç yarış (match race) organizasyonları yapmak, ihtisaslaşmak amaçlı kurulmuş ,ilk kulüp olma özeliğini taşımakta. Sporculara imkanlar yaratmayı hedefleyen organizasyon . Yarışanlara tanıdığı imkanlarla, davetlerle kısa sürede benzeri organizasyonlardan öne çıkmakta, dikkatleri üzerine çekmekte.Bodrumun'da içmeler mevkinde şehir merkezine yürüme mesafesinde,  mavi,turkuaz sularda ,bol ve temiz rüzgarla, güzel iklim içinde, yeşil bir doğa ile yelken maç yarış imkanları hazırlamaktalar.

Haberin Devamı

Bodrum'u "yelken sporu turizm" merkezi yapmaya amaçladıkları belirten kurucu üye Barboros  Uludağ , imkanlarımız el verdikçe ,sponsorlarımız vasıtası  ile katılımcılarımızın ulaşım, konaklama,ve hatta tekne kiralarını’da karşılamaya çalıştıklarını,şimdilik işin  başındayız geliştikçe sporculara sağladığımız imkanların artacağını söylüyor.Aralarında yılardır bu sporu yapan idiali isimlerin bulunduğu 16 ekibin katıldığı- davet edildiği şampiyona’da  2010 yarışlarının  ilk 8 ekip belli oldu.Yarışlarda kullanılan eş tekneler  MAT 10 İzmir  yapımı yerli üretim başarılı  10 metrelik  sloop armalı yatlar.Altışar kişiden oluşuyor ekipler .Ağustos  ayında final yarışlar yapılacak.Haziran ayında ki yarışların galibi Cemre  Metin ve ekibi oldu.

Kulüp,  ilk olarak Bitez’de kurulmuş. Kurucu kulübün başkanı  Bodrumun sevilen simalarından bir dönem yelken ajanı halen Aktur İnce Burun  su sporları  ve tesisleri yöneticisi Barbaros Uludağ ve kulübün yönetici Milli sporcularımızdan tecrübeli ,  başarılı yelkencimiz Yılmaz Canözer  tarafından temelleri atılmış.Kısa sürede  kulüp, 2010 yılında Bodrum İçmeler mevkiinde ki yeni liman tesislerine yerel yöneticilerin de desteğiyle yer alınmış. Kulüp yelken sporu faaliyetlerini sahilden seyredilebilir ,deniz kıyısında liman içersinde sürdürme kabiliyetine  sahip.

Haberin Devamı

BYSK yeni bir kulüp olmasına rağmen,  üç yıldır maç yarışlar yapmakta . 2010 yılında, Bodrum Match Race Cup adı altında düzenlediği yarışları ,  TYF ‘nin himayesinde TYF programı içersinde gerçekleştirerek, programlarının uluslar arası yelken federasyonu faaliyet programına dâhili gerçeklenmiş.Uluslararası platforma taşımayı başarmışlar. Sonucunda yurt dışından yabancı sporcuların yarışmalara katılımı sağlanmış. Sporcularımızın da yurt dışı yarışlarına katılabilmesi için geçerli puan alabilme şansı oluşturulmuş. Tabi bu format yapancı sporcular da faydalanabilmekte, yarışlar tüm yurt dışı ve içi sporcuların önümüzde ki yıllarda ilgisini çekeceği açık .

Haberin Devamı

Match Race kuralları teknelerin her yönü ile eşit olmasını ve organizasyon tarafından bu koşulun sağlanması gerektiriyor . Bu nedenle  yerli yapım, bize ait bir filo kurmak için çalışmaların bütün hızı ile devam edmekte .Kulüp üyelerinden arma yapımcısı Aytuğ Ürer tek tip bir protip  tekne  çalışmalarını ise tamamlamak üzere.

''Spor derneği olarak,  match race formatını geliştirmek ,  eylül ayından ihtibaren yarış adedini artırmak arzusundayız. Danimarka ve İtalya’daki Match Race  Kulüpleri ile kış için Bodrum’da klinik  (çalışma –antreman-yarış) yapmak  üzere  görüşmeler  sürüyor.En önemli iki amacımızdan biri, Muğla bölgesinden 2012 olimpiyatları için match race sınıfında bir kız takımı çıkarabilmek, diğer bir konu ise, dünyanın en prestijli yarışlarından biri olan World Match Racing Tour’un bir ayağını Bodrum’a taşımaktır. Her iki konu ile ilgili çalışmalarımız hızla devam etmektedir’’ diyor. Yılmaz Canözer

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!