Kulübeden nefret eder

Güncelleme Tarihi:

Kulübeden nefret eder
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 00:00

Roberto Carlos hayranıdır. Bir gün onunla aynı takımda oynayacağı aklının ucundan bile geçmezdi. Ankaraspor’daki hocası Aykut Kocaman’a göre, Carlos ile etkili bir ikili oluştururlar.

DI: Wederson Louis Da Silva Mederios... Bu uzun ismi söylemeye üşenenler, kısaca Wedo diye seslenirler. Döner bakar... Ve çağıranlara hemen sıcak bir yanıt verir...

Efendim!

Brezilyalı Wederson’un öğrendiği ilk Türkçe kelimedir; efendim.... Anlamını pek bilmese de, bir nezaket kuralı gibi algılar bu sözcüğü.

Ve mart ayında Türk vatandaşlığına geçen Wedo, nufüs cüzdanında Gökçek Wederson adını kullanır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ona soyadını vermiştir. Ve sayın başkan, bir Wederson fanatiğidir.

Ülkemize gelişinin ilginç öyküsü hep konuşulur Wederson’un. Kısaca anlatayım...

Samet Aybaba, Brezilya’ya oyuncu izlemeye gider. Hocayı, menajerler karşılar, arabaya binip maç için yola koyulurlar. Birden trafik sıkışır ve yol bir süre kapanır.

Ve menajerlerden biri çekinerek ve biraz da utanarak fısıldar...

Daha çok yolumuz var. Maça yetişmemiz imkansız. Ama hemen yakında ve bir başka statta bir karşılaşma daha var. Oraya gidebiliriz.

Ve o maça giderler. Ama oyunun ancak ikinci yarısına yetişirler. Ve İtuno takımında forma giyen Wederson, Tita ve Jaba ile birlikte müthiş bir performans gösterirler. Aybaba hayran kalır. Üçünü de kaptığı gibi Ankara’ya getirir.

* * *

Wedo’nun teknik yönünü diğer satırlara bırakıyorum. Önce sosyal yaşamı, hobileri ve öfkelerini anlatacağım...

Polis babanın 4 çocuğundan biri. Sevimli ve sevecen... Çalan müzik hemen hoplatır Wedo’yu. Kamplarda odasına çekilir, aynanın karşısına geçip müziğin ritmine kaptırır kendini. Ve dakikalarca dans eder. Samba tercihidir, hatta bir tutkudur Wedo için...

Ülkemize bayılır. Futbol yaşamını Türkiye’de tamamlayacak kadar sevgi doludur. Türkiye, Wedo’nun yurt dışında oynama isteğini gerçekleştirdiği ilk ülkedir. Ve gönlündeki yeri başkadır Türkiye’nin... Ülkemizle ilgili düşünce ve davranışlarında samimidir. Dostları ve arkadaşları da bunu bilir.

* * *

Zengin bir gardrobu vardır Wedo’nun. Değişik ve renkli giysiler seçer. Ama maymun iştahlıdır. Bir süre sonra bıkar ve giysilerini Brezilya’daki dostlarına gönderir.

Bir hobisi de altın takılara düşkünlüğüdür. Boynundaki kolyeyi hiç çıkarmaz. Baklavayı ülkemize geldikten sonra tanıdı. Bir kere tattı, bir daha ağzından düşürmedi.

Hangi restauranta gitse, hemen kuru fasulye ve pilavı sorar. Mutlaka çift porsiyon yer... Sabah kahvaltıları mı... Kaşarlı, jambonlu ve salamlı tostları midesine indirmeden masadan kalkmaz.

Hadi daha açık söyleyeyim. Biraz düşkündür midesine. Onu tanıyanlar Atatürk Orman Çiftliği’nden evine kolilerle dondurma taşıdığını söylerler. Günde üç dört dondurma yemeden duramaz...

Gelecek kaygısı hiç yoktur. Kazandığı paraları yatırıma dönüştürdü Wederson. Rio’daki ev ve arsalar, Wedo ailesi için yüklü bir garantidir.

* * *

WEDO’nun bir huyu vardır. Yedek soyunduğu zaman küplere biner. Hırslıdır ve her maçta sahada olmak ister.

Çok duygusaldır. Haksızlığa hemen tepki verir. Ve özellikle bunu yüz ifadesi ile mutlaka yansıtır. İdmanları hiç aksatmaz. Özel çalışmalarla kendini geliştirmeye özen gösterir. Hep daha iyiyi yakalamak gibi bir telaşın içindedir.

Wedo, Fenerbahçe’de yeni bir yaşama başlayacak. Transfer haberini aldıktan sonra dünyalar onun oldu. Sevindi, adeta çılgına döndü. Ama arkadaşlarının söylediğine göre, bir de korku sardı yüreğini...

Ya yedek kalırsam!

İşte burada Wederson’un hocalığını yapan bazı teknik adamları devreye sokmak istedim... Ve aklıma ilk gelen Aykut Kocaman’dı...

Hocam, Wederson Fenerbahçe’de oynar mı?

Fenerbahçe’ye çok yararlı olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe gibi hep golü düşünen, oyunu rakip alana yığan bir takımda çok güzel işler yapacağını ümit ediyorum.

Roberto Carlos, Wederson için bir şans mıdır?

Carlos
ile iyi bir ikili oluştururlar. Ve Carlos’un varlığı doğrultusunda daha geniş bir oynama alanı bulacaktır.

Huyu, suyu nasıldır?

En ufak bir saygısızlığını görmedim. Kendisine hep sempati ile baktım. İkili ilişkileri çok iyidir.

Peki hocam, idmanlarda çalışkan mıdır?

Hem de nasıl. Hiçbir idmanı kaçırmaz.

* * *

AYKUT Kocaman’ın bu sözlerinden sonra, Wederson korkularından sıyrılacak ve moralman kendini daha güçlü hissedecektir.

Yaşam sürprizlerle dolu... Wederson koyu bir Carlos hayranıdır. Fotoğraf arşivi onun resimleri ile doludur.

Ancak, Roberto Carlos ile bir gün aynı takımda oynayacağını, onunla birlikte sahaya çıkacağını ve aynı forma için savaşacağını hiç düşünmedi. Ne düşünmesi, aklının ucundan bile geçirmedi. Şimdi Roberto Carlos arkada Wederson önde, Fenerbahçe’nin sol kulvar trafiğini beraberce yönetecekler.

Wederson’un rüyaları gerçek oldu!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!