Kültürümüzü yaşayarak öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Kültürümüzü yaşayarak öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 17:27

Kültürümüzü yaşayarak öğrendiler

Haberin Devamı

MANİSA Fatih Anadolu Lisesi'nin 6 ülkeyle birlikte ortak olduğu 'Yaratıcı Drama ve Tartışma Sanatı' projesi çerçevesinde kente gelen 40 yabancı öğrenci, düzenlenen kına gecesinde hem Türk kültürünü hem de Türk mutfağını tanıma imkanı buldu.
Yunusemre İlçesi'ndeki Fatih Anadolu Lisesi, 6 ülkenin ortak olduğu AB Erasmus Projesi 'Yaratıcı Drama ve Tartışma Sanatı' projesi kapsamında 40 yabancı öğrenciyi ağırladı. Fatih Anadolu Lisesi'nin misafiri olarak Manisa'ya gelen Yunanistan, Bulgaristan, İspanya, İtalya, Slovakya ve Romanya'dan 40 yabancı öğrenciye kentin kültürel ve ören yerleri gezdirildi. Yabancı öğrencilerin Türk kültürünü daha yakından tanıması ve Türk mutfağının güzelliğini görmesi amacıyla lise bünyesinde kına gecesi düzenlendi. Kına gecesi öncesi Türk mutfağının en güzel yemekleri yabancılara ikram edildi. Kına gecesinde gelin ve damadın yabancılardan seçilmesi geceye ayrı bir renk kattı. Öğrenciler halk oyunları gösterileriyle de yabancıları büyüledi.
2014 yılında başlayan projenin 2017'nin Temmuz ayında sona ereceğini kaydeden Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ziya Çiçek, yaklaşık 3 yıllık zaman içerisinde çeşitli ülkelerde toplam 8 etkinlik düzenlendiğini ve dokuzuncu etkinliğin Manisa'da yapıldığını belirterek, "Kültürler arası diyalogları geliştirmek ve pekiştirmek, iletişimi kuvvetlendirmek amacıyla hayata geçirilen projenin bir ayağını Manisa'da yapmaktan mutluluk duyduk. Proje çerçevesinde 2 etkinlik daha yapılacak. Bunlardan bir tanesi mayıs ayı içerisinde Bulgaristan'da, sonuncusu ise haziran ayı içerisinde Almanya'da yapılacak. Yurtdışında yapılacak olan etkinliklere okulumuzdan Türkiye'yi temsilen 3 öğretmen ve 6 öğrencimiz katılacak. Manisa'daki etkinlikler çerçevesinde Türk milletinin tarihi yerlerini, kültürünü ve damak zevkini en iyi şekilde yabancı öğrencilerimize aktardık. Kına gecesi etkinliğimize ise kendileri oynayarak kültürümüzü yaşayarak öğrenme fırsatı buldular" dedi. Kına gecesinin ardından yabancı ve Türk öğrenciler seslendirilen şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!