Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü heyeti Bayburt’ta

Güncelleme Tarihi:

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü heyeti Bayburt’ta
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 17:10

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü heyeti Bayburt’ta

Haberin Devamı

BAYBURT(DHA) - Bayburt’un tarihi ve kültürel değerlerinin ön plana çıkarılarak kültür turizmine katkı sunulması ve gelecek nesillere miras bırakılması amacıyla Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü heyeti Bayburt’ta incelemelerde bulundu.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Koruma Kurulu, Kurullar Daire Başkanı Emel Ateş, Restorasyon Daire Başkanı Bahadır Sabah, Erzurum Röleve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır ile Erzurum Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Melek Yıldırım, uzman bir heyetle Bayburt’a geldi. Belediyeyi ziyaret eden heyet, Vali İsmail Ustaoğlu, Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş’in katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Bayburt’un tarihi dokusunu ortaya çıkaracak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması sonrasında heyet, Milletvekili Kavcıoğlu ve Başkan Memiş ile birlikte tarihi geçmişi olan sokaklar ve Bayburt Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Ulu Camii ve çevresinden gezen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü heyeti, Selçuklu eseri olan Taşhan ve çevresindeki işyerlerini inceledi. Semerciler Caddesi, Unutulmaz Caddesi, Yıldız Garajı, Kasaplar Çarşısı gibi tarihi dokusu bulunan cadde ve sokakları gezen heyete bilgi verildi. Notlar alan ve incelenen yerleri fotoğraflayan heyet son olarak Bayburt Kalesi’ni gezdikten sonra kentten ayrıldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!