Kültür şöleni başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kültür şöleni başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 09:36

Almanya'nın güneybatısındaki Ruhr bölgesinin önemli kültür etkinliklerinden biri olan Ruhr Kitap Fuarı, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası ilan edilen eski maden ocağı Zeche Zollverein'de açıldı.

Haberin Devamı

Essen’deki Zeche Zollverein Salonu’nda düzenlenecek açılış töreninde Zülfü Livaneli konuşacak. Fuarın organizatörü Fikret Güneş, Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen, Kuzey Ren Vestfalya Uyum Müsteşarı Thorsten Klute ve Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da açılışa katılacak. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, canlı bağlantıyla katılımcıları selamlayacak.

Kültür şöleni başlıyor

ONUR KONUĞU OSMAN OKKAN 

8 Mayıs’a kadar sürecek fuarın onur konuğu gazeteci-film yapımcısı Osman Okkan olacak. Usta fotoğrafçı Ara Güler’in de katılacağı fuarda geçen yıl ölen Yaşar Kemal de anılacak. Ruhr Kitap Fuarı’nın ana temasını Kaçış, Sığınış ve Hasret oluşturacak. 

Kültür şöleni başlıyor



Fuar kapsamındaki etkinliklerin bir bölümü Almanya’ya ve Avrupa’ya yönelik sığınmacı ve göçmen hareketinin edebiyat dünyasına yansımalarını içerecek. Fuar dolayısıyla Essen, Duisburg, Dortmund, Gelsenkirschen, Bochum, Düsseldorf ve Köln’deki çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Fuarı destekleyen kurumlar arasında Hürriyet gazetesi de yer alıyor.

Haberin Devamı

Kültür şöleni başlıyor

ÜNLÜ YAZARLAR KONUK OLACAK

Ruhr Kitap Fuarı’na Şükrü Erbaş, Hakan Günday, Feridun Zaimoğlu, Kemal Yalçın, Pınar Öğünç, Deniz Yücel, Lale Müldür, Meltem Yılmaz, Murat Özyaşar, Orhan Bahtiyar, Haydar Karataş, Çiçek Bacık, Fikret Doğan, Hayko Bağdat, Nermin Yıldırım, Tarık Tufan da konuk olacak.

KATILIMCIYI ZENGİN PROGRAM BEKLİYOR

Kültür şöleni başlıyor

2 Mayıs Pazartesi:
Osman Okkan, Zülfü Livaneli, Sevengül Sönmez ve Nebil Özgentürk, Yaşar Kemal’i, eserlerini ve mücadelesini anlatacak. Toplantıdaki konuşmalar anında Almanca ve Türkçeye çevrilecek.

3 Mayıs Salı:
Essen Grillo Tiyatrosu’nda Yaşar Kemal’in en önemli eseri İnce Memed sahnelenecek.

5 Mayıs Perşembe:
Şiir akşamında, Şair Şükrü Erbaş’ın ‘Köylüleri Neden Öldürmeliyiz’ adlı şiiri ele alınacak.

6 Mayıs Cuma:
Osman Okkan’ın hazırladığı ‘Ara Güler – Bir İstanbul Efsanesi’nin Almanya galası Essen Grillo Tiyatrosu’nda yapılacak.

8 Mayıs Pazar:
Zollverein salonunda 8 Mayıs’ta Sunay Akın’ın katılımıyla yapılacak programla fuar sona erecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!