Türkiye'de bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 14:48

Yönetmenliğini Ahmet Hoşsöyler’in üstlendiği “Sevgi Taşı” filminin galası dün Diyarbakır’da yapıldı. Film için Türkiye’de ilk defa Kürtçe afiş hazırlandı.

Haberin Devamı

Çekimleri Diyarbakır’da yapılan film; farklılıklarla bezenmiş bir toplumun birlikte yaşayıp, aşkı, sevgiyi birlikte nasıl daha güçlü kılabileceğini konu alıyor.

Sevgi Taşı, Kürtçe ismiyle Kevirê Evînê filmi 15 Kasım’da vizyona girecek.

Senaryosunu Gökhan Alan’ın kaleme aldığı Sevgi filmin başrollerini Gökhan Mumcu, Zelal Dere paylaşıyor.

AVRUPA’DAN İKİ ÖDÜL ALDI

"Sevgi Taşı" filmi; Avrupa Birliği Kalite Zirvesi'nde ''Barış ve Kardeşlik" ödülü ve İsviçre'deki "Shnit Film Festivali"nde onur ödülüne layık görüldü.

FİLMİN ÖZETİ

Filmin konusu ise şöyle; Mehmet, annesinin anlattığı bir masalda geçen Sevgi Taşı'nın gücüne ve büyüsüne inanıyor ve her yerde onu arıyor.

Masalda, Sevgi Taşı'nın Hz. Süleyman'a ait olduğu ve türlü hastalık ve acılara derman olması için surların arasına saklandığı anlatılıyor.

Mehmet'in tek dileği şahit olduğu olumsuzlukları bu taş sayesinde sona erdirmek. Öte yandan ziraat fakültesini başarıyla bitiren Dicle, Diyarbakır'ın Eğil ilçesine atanıyor. Altı çocuklu bir ailenin kızı olan ve ailesiyle birlikte bu tarihi surların içerisinde yaşayan genç kadın tesadüf eseri Hakan isimli genç bir adamla tanışıyor.

Hakan, tıp eğitimini tamamlayıp Diyarbakır'da ilk görevine atanan, Eskişehirli varlıklı bir ailenin oğlu... Aralarında kısa süre içerisinde bir ilişki başlıyor ve evlenme kararına dek ilerliyor. Ancak Dicle'yi istemeye geldikleri gece olaylar hiç de beklemedikleri şekilde gelişiyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!