Şivan Perwer'in hayat hikayesi roman oldu

Güncelleme Tarihi:

Şivan Perwerin hayat hikayesi roman oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 16:47

İlk romanı Aşka Af Yok ile mahkum aşkları ele alan Sezgin Irmak, şimdi de Şivan Perwer’in hayatını konu alan bir romanla karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Gazeteci-Yazar Sezgin Irmak’ın kaleminden “Cesaret” adlı roman raflarda yerini almaya hazırlanıyor. İlk romanı Aşka Af Yok ile mahkum aşkları ele alan yazar, şimdi de Şivan Perwer’in hayatını konu alarak “Sizi sarsacak bir roman”la karşımıza çıkıyor.


Yazarın yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı roman, Şivan Perwer’in gerçek hayat hikayesinden oluşuyor. Almanya Berlin ve Bonn’da Sezgin Irmak ile bir araya gelen Şivan Perwer, Türkiye’den neden ayrıldığına dair tüm gerçekliği gözler önüne seriyor.

Şivan Perwerin hayat hikayesi roman oldu

Olay Şanlıurfa başlıyor ve Ankara’ya kadar uzanıyor. Çocukluğunda tüm sevdiklerini teker teker kaybeden Perwer, çocukluk sevdalarını, arkadaşlarını, yaşadığı çadırlarını, yaşadığı acı olayları, aile arasındaki bağları, ağa ve köylülerin zulümleri, o dönemde devletin Kürtler üzerinde bıraktığı etkisine kadar her şeyi anlatıyor.


Irmak, romanı sadece şu kelimelerle ifade ederek özetliyor:

“Kendi ocağına ateş düşmedikçe, dumanı boğmuyor insanı... Boğulana da ağlamıyor, tanımadıkça o insanı...”

Beka Sanat’tan çıkacak olan roman önümüzdeki günlerde tüm kitapçılarda yerini almaya hazırlanıyor. Kitap için ön sipariş bekasanat.com'dan verebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!