Sağlıklı yemekler mutlu çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı yemekler mutlu çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 13:01

“Clarita’s Way” felsefesinin yaratıcısı Clara Amram’ın yeni kitabı “Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar” seçkin kitapevlerinde yerini aldı.

Haberin Devamı

Amram yeni kitabında çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümelerine yardımcı olacak doğal, lezzetli, yaratıcı ve eğlenceli yemekleri hazırlayabilmenin sırlarını okuyucularıyla paylaşıyor.

Sağlıklı yemekler mutlu çocuklar

“Sağlıklı ve Lezzet Dolu Bir Yaşam” ve “Gökkuşağından Lezzetler” adındaki iki kitabı ile önemli bir takipçi kitlesine ulaşan Clara Amram, Clarita’s Way Felsefesinin üçüncü kitabı “Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar” ile ses getiriyor. Amram’ın çocuklara büyük zarar veren bozuk yeme düzenine savaş açmak için kaleme aldığı “Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar” kitabı seçkin kitapevlerinde okurlarıyla buluştu. Amram son kitabında hayatımızın en önemli varlıkları olan çocuklarımıza doğru beslenme alışkanlığı kazandırarak yaşam boyu sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerine rehberlik ediyor. Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar; Kahvaltılar, Enerji içecekleri, Çorbalar, Salatalar, Ekmek ve Sandviçler, Hamburgerler, Sosisler, Patatesler, Hayvansal Proteinler, Çipsler, Tatlı Bir Dünya, Atıştırmalıklar, Beslenme Çantası, Sunuşlar ve Akıllı Pazarlama Teknikleri gibi bölümlerden oluşuyor.

Sağlıklı yemekler mutlu çocuklar

Haberin Devamı

Anne babaların vazgeçilmez kitaplarından biri olmaya aday olan “Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar” da çocuklarımızın ihtiyacı olan sağlıklı ve doğal besinleri, eğlenceli, lezzetli, çekici ve keyifli bir şekilde hazırlama konusunda benzersiz yemek tarifleri yer alıyor. Kitabında yeterli ve dengeli beslenmenin formüllerini okuyucularıyla paylaşan Clara Amram çocukların fiziki, ruhsal ve sosyal yönden gelişimine katkı sağlayacak bir çok tarifi ile anne babalara ilham veriyor. Amram “Clarita’s Way” felsefesinin “Doğru Olan Doğal Olandır” yaklaşımı ile hazırladığı yeni kitabında tariflerinde bir parça hayal gücü ve yaratıcılıkla doğanın harikalarını kullanarak kendi harikalarını yaratmaları konusunda ebeyenlere pekçok seçenek sunuyor. Clara Amram’ın son kitabı “Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar” bol abur cubur, az hareket üzerine kurgulanmış olan 21. Yüzyılın yaşam şekline karşı durma amacı taşıyor.

Haberin Devamı

“Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar” kitabında yer alan tarifler her yerden rahatlıkla ulaşabilecek malzemelerden oluşuyor. Beslenme, atıştırma ya da piknik çantalarına koymak için son derece kolay ve pratik olan tarifler anne babalara büyük kolaylık sunuyor. Kitaptaki tarifler günlük öğünler, partiler, kutlamalar ya da atıştırma saatleri gibi sayısız durumda servis etmeye de oldukça uygun.


Sağlıklı yemekler mutlu çocuklar

TIP DÜNYASINDAN BÜYÜK ÖVGÜ

Çocuk Onkoloğu Prof. Dr. Rejin Kebudi, Beslenme ve Diyet Uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Çocuk Kardiyaloğu Prof. Dr. Aygün Dindar ve Klinik Psikolog Esin Acıman Clara Amram’ın kaleme aldığı “Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar” kitabına büyük övgülerde bulundular. Sağlıklı beslenmenin yetişkin dönemde, karşılaşabilecek birçok kronik hastalığın oluşma riskini önemli ölçüde azalttığını belirten uzmanlar kitabta yer alan bütün tariflerin çocukların dengeli ve doğru beslenmesine büyük katkı sağlayacağını ifade ettiler. Uzmanlar Amram’ın Clarita’s Way felsefesi ve yazdığı kitaplarla sağlıklı bireyler ve nesiller yaratılmasında büyük bir misyon üstlendiğini belirtterek kendisine teşekkür ettiler.

Haberin Devamı

Editöre not: Clara Seren Amram 1968 yılında Peru’nun Lima şehrinde doğup, Venezuela’nın Caracas şehrinde büyüyen Clara’nın yemek yapma, spor ve sağlık tutkusu ergenlik yaşlarında başladı. Bankacı babası ve bahçesinde orkide yetiştirmeyi seven annesi, sanatçı ruhları ve renki kişilikleriyle, Clara’nın esin kaynağı oldular. Ailesinin Rus, Polanya ve Türkiye’ye kadar uzanan köklerinin oluşturduğu zengin kültürel ve etnik karışım Clara’nın mutfağınada yansıdı; Fit ve sağlıklı yaşam tarzı düşüncelerinin temellerini oluşturdu. Clara lise eğitimini tamamladıktan sonra “Yüksek Mutfak” (“Haute Cuisine” ) (Seçkin Yemek Pişirme) eğitimini almak için İsviçre’ye gitti. Venezuela’ya dönüşünün ardından Caracas’taki Santa Maria Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Hem babasının hem de eşinin memleketi olan Türkiye’ye, İstanbul’a taşındı ve Türkçe öğrendikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hukuk diplomasının denkliğini kazandı. Clara Amram suç ile kötü beslenme arasındaki bağı irdeleyen çeşitli araştırmalar yapmaktadır.

Haberin Devamı

Clarita’s Way fikrini geliştirerek içinde yemek tarifleri, ip uçları ve kendi yaşam ve beslenme felsefesini paylaştığı aynı isimde iki kitap yazdı. Clarita’s Way sağlıklı ve lezzetli bir yaşam içinde iyi beslenip kendini mutlu hissetme sanatıdır. Bu üçüncü kitap ise Clarita’s Way felsefesinin çocuklara ve gençlere yönelik uzantısıdır. 2008’de ilk kitap yayınlandığından bu yana Clarita’s Way çeşitli workshoplar ve seminerlerle farklı gruplardaki insanlara sunmuştur. Sağlıklı yaşam biçimini benimseyen ve yaşam kalitesini yükseltmek isteyen olduğu geniş bir katılımcı kitlesi vardır. Bu toplantılara katılanlar Clarita’s Way etkinliklerinin kendileri için eşsiz ve unutulmaz bir deneyim olduğunu; bütün yaşantılarını değiştirdiğini ve yemek yemeye, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeye bakış açılarını genişlettiğini, kendilerini daha enerjik, pozitif ve mutlu hissetiklerini ifade etmişlerdir.

Haberin Devamı

Clara Amram, eşi ve iki çocuğu ile halen İstanbul’da yaşamakta, yoga, sağlıklı beslenme, spor ve kitap yazarlığının yanı sıra suç ve beslenme arasındaki ilişkiyi bilimsel bir platforma taşıma amaçlı proje çalışmasını sürdürmektedir. Aylık FormSante dergisindeki köşe yazılarına ek olarak Şalom Gazetesi’nde ve başka yayın organlarında Clara Amram’ın yazıları yayımlanmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!