"Star Wars"ın tarihinde bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Star Warsın tarihinde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 09:42

George Lucas'ın dünyanın dört bir yanında milyonlarca hayranı bulunan ve gişe rekorları kıran efsanevi "Star Wars" serisinin yedinci filminin kışın gösterime gireceği açıklandı.

Haberin Devamı


Walt Disney Stüdyoları'ndan yapılan açıklamada, serinin yedinci filminin 18 Aralık 2015'te gösterime girecek şekilde planlandığı belirtilerek, serinin çekimlerine bahar ayında Pinewood Stüdyolarında başlanacağını bildirildi.


Walt Disney Stüdyoları Başkanı Alan Horn ise aralık döneminin üstün yetenekli film ekibinin muhteşem bir ürün ortaya çıkarması için yeterli zamanı sağlamaları konusunda uygun olduğunu ifade etti.


Serinin 1977'de yayınlanan "IV: A New Hope (Yeni Bir Umut)" isimli ilk filminin yaz dönemine yakın gösterime girerek gişe rekorları kırması, serinin diğer filmlerine de örnek oluşturmuş ve filmler aynı dönemde seyirciyle buluşmuştu.


Serinin 8. ve 9. filmlerinin de 6 yıllık süreçte tamamlanarak hayranlarının beğenisine sunulacağını belirtildi.

Haberin Devamı

Star Wars serisi


"Bilim-kurgu filmlerinin babası" olarak bilinen Star Wars serisi, tüm zamanların en iyi film serileri arasında yer alıyor.


İlk filmi "IV: A New Hope (Yeni Bir Umut)" 1977'de yayınlanan seri, 1980'de "V: The Empire Strikes Back (İmparator)", 1983'te "VI: Return of the Jedi (Jedi'ın Dönüşü)", 1999'da "I: The Phantom Menace (Gizli Tehlike)", 2002'de "II: Attack of the Clones Klonların Saldırısı)" ve 2005'te "III: Revenge of the Sith (Sith'in İntikamı)" ile devam etmişti.

Işın kılıçları ve karakterleri ile seyircisini büyüleyen seri, kitaplar, çizgi romanlar, bilgisayar ve video oyunları, giyecekler ve oyuncakları ile devasa bir pazar yaratmıştı.

4,5 milyar dolar gişe başarısına ulaşan seri, şimdiye kadar en çok kazandıran üçüncü film serisi olarak da tarihe geçmişti.

Serinin en ünlü karakterleri arasında iyiyi temsil eden Jedi ile kötülüğü simgeleyen Sith'lerin yanı sıra Darth Vader, Yoda, Chewbacca, Han Solo, Greedo, Padme Amidala, Yüzbaşı Panaka da yer alıyor.
1977 ve 2005 yılları arasında 25 kez Oscar'a aday gösterilen seri, "En İyi Görsel Efekt", "En İyi Ses Efekti", "En İyi Müzik", "En İyi Kostüm Tasarımı", "En İyi Sanat Yönetmeni" ve "En İyi Kurgu" dallarında 10 Oscar ödülü kazanmıştı. Lucas ise 1973 ve 1978'te iki kez "En İyi Yönetmen" Oscar ödülüne aday gösterilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!