Roma Uluslararası Film Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Roma Uluslararası Film Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 10:28

Bu yıl 8'incisi düzenlenen "Roma Uluslararası Film Festivali" perdelerini yarın açıyor.

Haberin Devamı

Roma'daki Auditoryum Park'da sinemaseverleri 8'inci kez ağırlayacak olan Roma Uluslararası Film Festivali'nin açılışı, "kırmızı halı geçişi" ve İtalyan yönetmen Giovanni Veronesi'nin yönettiği, başrolünde Elio Germano'nun oynadığı komedi türündeki "L'Ultima Ruota del carro" filminin gösterimiyle yapılacak. Gecede sunuculuğu ise ünlü İtalyan aktris Sabrina Ferilli üstlenecek.


Yarışma dalında kazananın Marc'Aurelio Ödülü'nü alacağı festivalde, bu yıl, Tayfun Pirselimoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği, Türk-Yunan-Fransız-Alman ortak yapımı, "Ben O Değilim" adlı filmin de aralarında bulunduğu 18 uzun metrajlı yapıt yarışacak.


Kimlik değiştiren bir adamın hikayesinin anlatıldığı ve başrollerini Ercan Kesal ile Maryam Zaree'nin paylaştığı "Ben O değilim", Roma'daki gösterimiyle dünya prömiyerini da yapacak.

Haberin Devamı



Festivalin yarışma dışındaki bölümünde 20 film, "CinemaXXI" ve "İtalyan Prospektifi" bölümlerinde ise zok sayıda uzun ve kısa metrajlı yapımlar, Romalı sinemaseverle buluşacak.


Tanınmış Hollywood yıldızlarının da katılmasının beklendiği Uluslararası Roma Film Festivali, 17 Kasım'da düzenlenecek ödül gecesiyle son bulacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!