Türk piyanistten uluslararası başarı

Güncelleme Tarihi:

Türk piyanistten uluslararası başarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2013 17:14

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı'nda okutman olarak görev yapan Eren Yahşi, Polonya'da düzenlenen "Performance Without Limits" adlı yarışmada, 3'üncü oldu.

Haberin Devamı


Yahşi, yaptığı açıklamada, Polonya'nın Lodz kentindeki yarışmaya ilk başvurunun ardından 80 piyanistin çağrıldığını belirterek, yarışmanın ilk turunun 4 gün sürdüğünü kaydetti.


İlk turun ardından 21 piyanistin finalist olarak seçildiğini ifade eden Yahşi, şöyle konuştu:


"İki gün boyunca performans sergiledik. Yarışmanın son gününe kadar kimseyle görüşmeden konsantre oldum. Yarışma sırasında her gün düzenli olarak çalıştım. Oraya gelen herkesin uluslararası ödülleri vardı. 8 kişi dereceye girebildi. Konsere çıkmadan önce dereceye girenleri açıkladılar. Üçüncü olduğum yarışmada birinciliği İtalyan piyanist Rinaldo Zhok elde etti. Çekişmeli bir yarışmaydı. Herkes birbirinden daha iyi piyano çalmak için uğraştı. Final konserinde Listz'in 'La Campanella', Prokofiev'in 'Suggestion Diabloque' isimli eserlerini seslendirdim. Performansım dinleyici tarafından yoğun ilgi gördü. Dinleyiciler performansımın ardından ikinci kez sahneye çıkmamı istedi."

Haberin Devamı


Yahşi, mart ayı sonunda İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenecek Maria Canals Yarışması'na davet edildiğini bildirdi.


Piyanist olacaklara önerilerinin bulunduğunu anlatan Yahşi, "Piyanistlikte bocalamaya yer yok. Bi iş isteyerek yapılmalıdır. Dünyada tutunmak, uluslararası ses getirmek için çok çalışmak gerekiyor. Çok kalite ve yetenekli öğrencilerimiz var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!