8. Contemporary İstanbul açıldı

Güncelleme Tarihi:

8. Contemporary İstanbul açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2013 17:18

Uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Haberin Devamı

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Zorlu Center ve Yıldız Holding, özel proje sponsorluğunu ise uluslararası petrol ve doğalgaz şirketi OMV'nin üstlendiği 8. Contemporary İstanbul'un açılış töreni, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.


Açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, stantları gezerek sanatçılarla sohbet etti.


Topbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kıtaların buluştuğu, medeniyetlerin beşiği olan İstanbul'da, 8 yıldan beri dünyanın her tarafından galeri ve sanatçılarının buluştuğunu belirtti.


Nadide koleksiyonların sergilendiği önemli bir günün yaşandığını söyleyen Topbaş, "Bundan dolayı organizasyonu ben tebrik ediyorum, katılan herkese teşekkür ediyorum. İstanbul artık her alanda gelişmesini gösterdiği gibi, sanatta da ciddi anlamda gelişmeye tanıklık etmektedir. Artık sanatçıların İstanbul'da buluşması, eserlerinin İstanbul'da sergilenmesi, İstanbul'un geldiği noktayı çok daha rahat ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Haberin Devamı


Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli de fuar sayesinde Türkiye'deki galerilerin uluslararası fuarlara katılmak için çaba gösterdiğini aktararak, Türk koleksiyonerlerin dünya fuarlarını ve galerilerini dolaşmaya başladığını dile getirdi.


Dünyanın önde gelen galerilerinin Türk koleksiyonerlere yakınlaşmak için İstanbul'a geldiğine işaret eden Güreli, bu yıl Contemporary İstanbul'daki galeriler arasında New York'tan Marlborough, Paris'ten Galerie Lelong, Londra'dan Andipa Gallery, Cenova'dan Opera Gallery gibi tanınmış galerilerin yer aldığını belirtti.


Ulusal ve uluslararası galeriler, tüm dünyadan gelen sanatçılar, koleksiyonerler, küratörler, sanat eleştirmenleri, sanatseverlerin katıldığı açılışta, CI Dialogues kapsamında fuarın ilk gün konuşmasını Hermann Nitsch yaptı. Viyana Aksiyonizmi'nin kurucularından olan Nitsch, küratör ve sanat eleştirmeni Marcus Graf ile sanatçı konuşması gerçekleştirdi.




8. Contemporary İstanbul



Haberin Devamı


İstanbul Kongre Merkezi ile İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek 8. Contemporary İstanbul, yurt dışından birçok koleksiyoner grubunun uğrak noktası olacak. Fuar bu sene 748 sanatçı, 3 bin eser, 22 ülkeden 95 çağdaş sanat galerisi ile 70 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayacak.


Uluslararası Kurumsal Çağdaş Sanat Koleksiyonerleri Derneği IACCCA'nın (International Association of Corporate Collections of Contemporary Art) 30 seçkin üyesi, fuar açılış günlerini izlemek üzere İstanbul'da olacak.


Marlborough Gallery, Galerie Lelong, Andipa Gallery, Opera Gallery, Galeria Filomena Soares, Galeria Javier Lopez, Senda Gallery, Michael Schultz, Klaus Steinmetz ve Türkiye'den Dirimart, Galerist, Galeri Mana, Galeri Nev, Pi Artworks, Rampa fuara katılacak galeriler arasında yer alacak.

Haberin Devamı


Contemporary İstanbul'un 8'inci yılındaki yeniliklerinden biri "Plug-in Istanbul Yeni Medya Fuarı" olacak. Video, yeni medya ve genel anlamda dijital sanatın bütün tarzlarına adanmış Plug-in Istanbul, ses ve ışık enstalasyonlarını, etkileşimli ve jeneratif sanat işlerini, iç mekan mapping projelerini, robotik tasarımlarını bin metrekarelik alanda buluşturacak.


CI Dialogues, her yıl olduğu gibi bu sene de gu?ncel sanatın uluslararası fikir liderlerini konferans ve konuşmalarla bir araya getirecek. Bu yıl 'Yeni medya, yeni teknolojiler ve sanat' odaklı CI Dialogues programı, 'Sanatın geleceği, geleceğin sanatı' üzerine bir tartışma platformu oluşturacak.



Haberin Devamı


"Yeni Ufuklar" bölümünün konuğu Rusya




Türk çağdaş sanatının yanında çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul'u merkez haline getirmeyi amaçlayan "New Horizons -Yeni Ufuklar" bölümü, Rusya'dan galerilere, sanatçılara, küratörlere, sanat eleştirmenlerine ve koleksiyonerlere yer veriyor. Yeni Ufuklar kapsamında 8. Contemporary İstanbul'a katılacak galeriler ise Marina Gisich, Anna Nova Gallery, 16th Line, Galerie Iragui, Pop/off/art, Art.re.Flex Gallery, Al Gallery olacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!