Settar Birecikligil Galatea Art'da

Güncelleme Tarihi:

Settar Birecikligil Galatea Artda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 16:58

2005 yılında Gaziantep GRT televizyonu tarafından “Yılın Sanatçısı” seçilen Settar Birecikligil’in kişisel sergisi, 07 Kasım – 22 Kasım 2013 tarihleri arasında Galatea Art’ta gezilebilecek.

Haberin Devamı

Galatea Art 2013 yılının son aylarında, Settar Birecikligil’in eserlerine ev sahipliği yapacak. Sanatçının 1980, 1990, 2000’li yıllarda yapılmış olan eserlerinden oluşan Karma sergisi için 07 Kasım 2013 Perşembe günü saat 18:00’da açılış kokteyli düzenlenecektir.

Sanatçı bu üç döneminde de, eşyanın estetiğine bağlı kalmayı öncelikli kılan bir anlayıştan yola çıkmıştır. Sanatçıya göre, estetik anlatım hep ön plandadır. Var olan herşeyin kendiyle birlikte var olan estetiğine inanılır ve o araştırılır. Bu anlayışla, anlatımda hikaye ya yoktur, ya da arkalardadır. Ancak birinci ve ikinci dönem çalışmalarda acı, hüzün gibi sanatçının duyguları ve heyecanı hissedilir. Sanatçıya göre, estetiği, anlık duygulardan da arındırmak gerekir. Üçüncü dönem işlerde bu arındırma amaç edilmiştir. Sanat eserinin ömrünü uzun tutan, ucuz hikayeci anlatım ve anlık duygulardan soyutlanmış olmalarıdır.

Haberin Devamı

Sanatçının eserleri 07 Kasım – 22 Kasım 2013 tarihleri arasında Galatea Art’da sanat tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!