Hülya Koçyiğit: Arzu ettiğimiz şey bu değildi

Güncelleme Tarihi:

Hülya Koçyiğit: Arzu ettiğimiz şey bu değildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 09:31

Marmara Üniversitesi düzenlediği "Türk Sineması’nda Kadın" temalı söyleşiyle gençlerle buluşan oyuncu Hülya Koçyiğit, Emek Sineması’nın yer alacağı yeni kompleks için "Arzu ettiğimiz şey bu değil" dedi.

Haberin Devamı

Türk sinemasının gelişimi hakkında gençleri bilgilendiren Koçyiğit kariyerinde önemli bir yeri olan Metin Erksan imzalı 1964 yapımı Susuz Yaz filminden sonra, Türk sinemasının toplumun sorunlarına daha fazla eğileceğini zannettiğini ancak izleyici ve toplumun farklı beklentileri olduğunu söyledi.


Başrollerini Erol Taş ile paylaştığı Susuz Yaz’ın toplumsal ve sosyal sorundan bahsettiğini ifade eden Koçyiğit, "Zannettim ki Türk sineması artık daha çok toplumun gerçek anlamdaki sorunlarından bahsedecek. Uzun yıllar bu tarz bir hikaye ile karşılaşmayı bekledim ama o yıllarda sinemanın, seyircinin talepleri ve toplumun beklentileri çok daha farklıydı" diye konuştu.


Konuşmasında Emek sinemasına da yer veren Koçyiğit, Emek sinemasında anılarının olduğunun altını çizerek, Emek’in restore edilerek sinema salonu olarak kalabilmesi için harcadıkları çabayı anlattı. Hülya Koçyiğit Emek sineması ile ilgili şöyle konuştu: "Sesimizi duyurmak ve bir sanat merkezine herkesin sahip çıkmasını sağlamak için çok sayıda aktivite yaptık. Çünkü İstanbul’da bu tür alanların çoğalacağına, giderek azaldığına şahit oluyoruz. Benim de o sinemada çok anım var. Bundan sonra Emek sinemasını olduğu gibi korumak mümkün değil ama o kompleksin içinde adı yine Emek sineması olan bir salonumuz olacak. Tabiki arzu ettiğimiz şey bu değil" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!