Zeugma’nın perilerine desteğe devam

Güncelleme Tarihi:

Zeugma’nın perilerine desteğe devam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 11:02

Gaziantep’in Nizip ilçesinde Birecik Baraj Gölü kıyısında bulunan ve MÖ 300 yılında kurulmuş olan Zeugma Antik Kenti’nde, arkeolojik çalışmalarla gün ışığına çıkarılan ‘Muzalar Evi’ndeki arkeolojik çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Muzalar Evi’ndeki çalışmalar, Zeugma’daki projelere destek sağlayan kurumlardan biri olan Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sürüyor. Kurum, kazı alanında, Zeugma Kazısı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay'ın da katıldığı bir basın toplantısı düzenleyerek, ‘Muzalar Evi’ kazılarını desteklemeye 2017’ye kadar devam edeceklerini açıkladı.

MUZALAR EVİ / FOTO GALERİ

Muzalar Evi, adını içinde bulunan dönemin yazarları, şairleri, müzisyenleri, tarihçileri ve filozofları için resmedilmiş ilham perileri olduğu söylenen Muzalar mozaiğinden alıyor ve 20 bin dönümlük arazi üzerine kurulmuş olan Zeugma Antik Kenti’nin önemli yapılarından biri olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Zeugma Antik Kenti’nde arkeolojik kazılar ilk olarak 1987 yılında başladı, 1996 yılında Birecik Barajı gövde duvarının temel kazısı sırasında bazı mozaik parçalarına rastlanması üzerine bölgedeki kazılar yoğunlaştı.

Muzalar Evi'ne adını veren mozaik

Zeugma’nın perilerine desteğe devam


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!