Nazım’sız 50. yıla Gezi Parkı damgasını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Nazım’sız 50. yıla Gezi Parkı damgasını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 14:19

Türk dilini en ustaca kullanan dünyaca ünlü yazar ve şairimiz Nazım Hikmet Ran, ölümünün 50. yıldönümünde mezarının bulunduğu Rusya başkenti Moskova’da törenle anıldı.

Haberin Devamı

Novodeviçi mezarlığında İstanbul’dan Nazım Hikmet Vakfı'yla Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) tarafından organize edilen anma törenine yüzlerce kişi katıldı. Nazım’ın mezarına konan çelenklerin yanı sıra İstanbul’dan gelen Çello grubunun klasik müzik icra etmesi de törene ayrı bir renk kattı.

 

Törenin başında Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz bir konuşma yaparak, şairimizin mezarının vatanından hala uzaklarda bulunmasına değinerek, “Nazım’ın Türkiye’de bir çınarın altında ebedi uykuya yatmak istediğini unutmadık, hatırlıyoruz. Günün birinde, şartlar oluştuğunda Nazım’ın bu en büyük arzusunu yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

 

Haberin Devamı

"Nazım yaşasaydı Gezi Parkı'nda olurdu" 

/images/100/0x0/55eb5436f018fbb8f8ba3ff1

 

Nazım Hikmet’i anma törenine katılan Zülfü Livaneli ile Hıfzı Topuz ise seremonide, Gezi Parkı'nda olanlara değindi. “Nazım Hikmet bugün yaşıyor olsaydı onu muhakkak Gezi Parkı'nda görürdük. Gezi Parkı için direnenlerin yanında onlara moral veren kişi olacaktı” dediler. Nitekim anma törenine gelen birçok kişinin elinde de Gezi Parkı'na destek sloganları içeren pankart taşıdıkları göze çarptı.

 

Nazım’ın 50. ölüm yıldönümü anısına önceki akşam yine Moskova’da düzenlenen dört saatlik konserde de İstanbul’daki Gezi Parkı protestolarına destek veren slogan ve pankartlar açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!