Bu yaza damga vuracak yeni isimler açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Bu yaza damga vuracak yeni isimler açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2013 11:48

The XX, Bloc Party ve Zaz Vodafone Istanbul Calling’de eklenen isimler arasında yerini aldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay Rihanna, Tiesto, Iron Maiden gibi dünya devlerinin sahne alacağı açıklanan, 1 Mayıs’ta Babylon’da Discovery serisi ile başlayacak olan ve 30 Ağustos’ta son bulacak şehrin en uzun soluklu festivali’nde yeni isimler açıklanmaya devam ediyor.

Pozitif Live tarafından gerçekleşecek olan Vodafone İstanbul Calling, onlarca dünya starı, 20’ye yakın etkinlik, şehre yayılan pek çok önemli mekanda konser, panel, atölye çalışmaları, partiler ve daha pek çok fazlası bu sene festival bünyesinde şehri ele geçirecek.

2009’da yayınladıkları “XX” albümündeki Crystalised parçası ile sayısız adaylık ve ödül başarısı yakalayan ve son olarak Eylül 2012’de çıkardıkları “Co-Exist” isimli albümleriyle tanınan İngiliz indie rock grubu The XX, 7 Ağustos akşamı, 2000’li yılların İngiliz indie gitar müziğinden ilham alan ve günümüzün en önemli temsilcilerinden biri haline gelen Bloc Party, 26 Haziran Çarşamba akşamı ve son olarak buğulu sesi ve sıra dışı duruşuyla tanınan, Je Veux parçasının mimarı Zaz, 15 Haziran Cumartesi müzikseverleri Parkorman’da ağırlayacak.

The XX İlk Kez Türkiye’de

2010 Mercury Müzik Ödüllü, adlarıyla aynı albümü taşıyan 2009 çıkışlı XX, The Guardian’da bir numara seçilen, NME tarafından yılın albümü ünvanı verilen, gitar ve bas armonileriyle pürüzsüz bir müzik sergileyen The XX, 7 Ağustos akşamı ilk kez İstanbul’da sahne alacak.

Croft ve Sim’in vokalleri üzerine kurulu çift sesin muhteşem uyumuyla ruhani tarzda indie rock yapan grup, 2009’da eleştirmenler ve hayranlar arasında büyük heyecan yaratan "Crystalised" single’ı ile ortaya çıktı. İlk albümleri “XX” Ağustos 2009’da yayınlandı. Albüm 2009’ da Yılın Albümleri ödülleri arasında yerini aldı. Grubun 2. albümü “Co-Exist” ise 10 Eylül 2012 de yayınlanmıştır.

Bu yaza damga vuracak yeni isimler açıklandı


Uzun yıllardır beklenen isim Bloc Party

New York’lu The Strokes’tan, İskoçya'nın Franz Ferdinand’ına kadar değişik performanslardan etkilenen retro art-rock tarzı üzerine kurulu grup Bloc Party, ilk kez Vodafone İstanbul Calling festivali kapsamında Türkiye’ye gelecek. 2006 PLUG ödüllerinde “Yılın İndie Albümü” ve NME yılın albümü seçilmeyi başaran grup, Türk hayranlarının uzun yıllardır bekleyişi ardından 26 Haziran akşamı Parkorman’da sahne alacak.

Bu yaza damga vuracak yeni isimler açıklandı


Discovery Haftası Başlıyor

1 – 4 Mayıs haftası Babylon’da gerçekleşecek Discovery konser serisinde yeni keşif yerli ve yabancı gruplar ve DJ’ler tüm hafta boyunca yeteneklerini sergileyecek.

1 Mayıs Çarşamba günü baştan çıkarıcı nostaljik bir cazibesi olan, eklektik hip -hop tarzları olan Brigitte ile başlayacak olan Vodafone Istanbul Calling, 2 Mayıs Perşembe günü Skip&Die ve Lemonade’in ardarda performansları ile devam edecek. 3 Mayıs Cuma günü ise Stubborn Heart ve Sohn ile “kalpten gelen elektronik müzik” izleyicileri coşturacak ve 4 Mayıs Cumartesi günü Discovery serisi Birth of Joy’un psychedelic rock performansı ile son bulacak.

Haberin Devamı

Babylon’da Discovery haftası ile başlayan festivalde sonrasında sırasıyla Rihanna, Tiesto, Indie Park: The National, Noah & The Whale ve Emiliana Torrini, Dance Day: The Prodigy, Jaguar Skills & Basement Jaxx, Alternative Park: Thirty Seconds To Mars, The Maccabees ve !!!, Sigur Ros, Urban & Hip-Hop Day: Snoop Dogg, CeeLo Green ve Nas, Kesha, Iron Maiden, Anthtax, Voodoo Six, Placebo gibi isimler sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!