Say’a yeni umut

Güncelleme Tarihi:

Say’a yeni umut
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2013 00:45

Sosyal medya yoluyla ‘dini değerleri aşağılamak’tan 10 ay hapis cezasına çarptırılması tartışma yaratan dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ın karara itirazı kabul edildi. Say, yeniden hâkim önüne çıkacak.

Haberin Devamı

SOSYAL paylaşım sitesi Twitter’da Ömer Hayyam’a ait olduğu öne sürülen rubainin de arasında yer aldığı bazı tweet’leri paylaşarak “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” iddiasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve hükmün açıklanması geri bırakılan piyanist Fazıl Say’ın karara itirazı mahkemece kabul edildi.  İstanbul 29’uncu Asliye Ceza Mahkemesi Yargıcı Yaşar Yetiş, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının, kaldırılmasına hükmetti. Yetiş, dosyanın yargılamanın yapıldığı İstanbul 19’uncu Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek, yeniden yargılama yapılmasına ve mahkûmiyet hükmü verilmesi halinde hükmün açıklanmasını geri bırakılmasını isteyip istemediği hususları açıkça sorulup sonucuna göre hukuki durumunu değerlendirmesi gerektiğine karar verdi.

‘HÂKİM TARAF OLUR’

Üç sayfalık kararında ilginç yorumlara da yer veren Yargıç Yetiş, “İslam dinine mensup bir kişinin, İslam dinine yönelik bir söz nedeniyle suçtan zarar gördüğünü ve davaya katılma hakkının bulunduğunun kabulü halinde açıkça yargılama yapacak hâkimin İslam dinine mensup olması halinde davanın tarafı olacağı ve dolayısıyla yargılamaya bakamayacağı gibi bir sonuç doğacaktır. Sadece İslam dinine mensup diye milyarlarca kişinin davaya katılma haklarının bulunduğu gibi çözümsüz bir yargılamaya gidileceği, ayrıca katılmak isteyen kişilerin gerçekten bu dine mensup olup olmadıklarının araştırılması gibi sorunlar göz önüne alındığında bu kişi ve diğerleri yönünden katılma taleplerinin reddi gerekirken kabul edilmiş olmasının sonuç doğurması mümkün görülememiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘Kente karşı suç’ birinci

ÇYDD ve Fotopya Fotoğraf Sanatı Portalı’nın, kent siluetini tahrip eden yapıları konu alan fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. “Azman” yapıların “kente karşı suç” niteliği taşıdığına yönelik eleştirilere katkıda bulunma amacını taşıyan yarışmada, Giresun’dan öğretmen Garip Yörük’ün fotoğrafı birinci, Erkan Kalender’in fotoğrafı ikinci, İzzet Uğur Ölmez’in fotoğrafı üçüncü seçildi. Yarışmanın jürisinde Hürriyet gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt, Milliyet gazetesinden Ercan Arslan, Cumhuriyet gazetesinden Oktay Ekinci, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Nadir Ede, Marmara Üniversitesinden Doç. Emre İkizler vardı. Yarışmanın 50 fotoğrafın yer alacağı sergisi Dünya Çevre Günü, 5 Haziran’da, saat 16.00’da Mimar Sinan Üniversitesi’nde açılacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!