Marlene’nin Yetimi GeçmiÅŸini Arıyor!

Güncelleme Tarihi:

Marlene’nin Yetimi Geçmişini Arıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 12, 2013 12:05

'Bir Osmanlı Yazı' romanın yazarı Melih Esen Cengiz'in ses getirecek yeni romanı okurlarıyla.

Haberin Devamı

Babasının izini süren Otto ve sevgilisi Tom’un bu yolculukta başlarına gelen tarih dolu bir hikâyeyi anlatan Marlene’nin Yetimi raflardaki yerini aldı!
Melih Esen Cengiz’in ikinci romanı olan Marlene’nin Yetimi ölümün peÅŸinden koÅŸtuÄŸu AIDS hastası Otto’nun babasının izini bulma hikâyesi üzerinden tarihin kapılarını da aralıyor.Â

Alman Donanma Komutanı Karl Dönitz hayranı 2. Kuşak Denizin Kurtları, Alman ülküsünü yeniden canlandırmak isterler. Bunun için en uygun isimlerinse U-Boat şehit yetimlerinin olduğunu düşünen Dönitz’in Kurtları, babası U-Boat’ta (Alman Denizaltısında) görev almış olan Otto’ya ulaşırlar. Ama Otto onlar için hiç de uygun bir isim değildir.

Aynı dönemde rüyalarında babasını gören Otto, tüm bunların bir rastlantı olmadığını, babasının kendisini çağırdığını düşünür ve babasının izini bulmak için Almanya’ya gitmeye karar verir. Rüyalarını takip eden Otto’nun yolu İstanbul ve Çanakkale’ye kadar uzanır. Ancak bu yolculuk AIDS’li Otto ve sevgilisi Tom için hiç de kolay geçmez… Çünkü Otto’nun cinsel tercihi ve komünist olması Dönitz Kurtları’nı çoktan harekete geçirmiştir. Onlara göre Otto, büyük hedeflerinin önünde engeldir.

Bedeninde AIDS’in kol gezdiği Otto babasının izini sürerken düşlerini ve hayatını kaybetmeme mücadelesine ne kadar dayanabilir?
Renkli karakterleri, tarihle iç içe geçmiş güçlü olay örgüsü, akıcı üslubu ve insan ruhunun derinliklerine işleyen naif ve duygu yüklü kurgusuyla sizi ilk sayfalarından itibaren etkisi altına alacak Marlene’in Yetimi Altın Kitaplar etiketiyle tüm kitapçılarda!

Haberin Devamı

İÇERİK TANITIM

Sıra mermer sunaklardaydı...
1985 yılının puslu bir mayıs sabahı. New Jersey’in sahil beldelerinden birinde yaşayan gey bir çift olan Otto ile Tom’un telefonları uzun uzun çalar. Karşıdaki kişi Otto ile çok önemli bir konuda görüşmek istediğini söyleyen bir Alman’dır. Kendisi de Alman asıllı olan Otto bu gizemli yabancıya randevu verir ama buluşma yerine gittiğinde katıksız bir kafatasçıyla karşılaşır. Otto’nun babası İkinci Dünya Savaşı’nda denizaltısıyla sulara gömülüp can vermiş olan bir subaydır. Yabancı, kahraman çocuğu yetimleri tekrar Alman ülküsü etrafında bir araya getirmeye çalışan bir teşkilatın üyesidir ve Otto’yu da himayelerine almak istemektedirler. Fakat elbette ki onun hem bir gey hem de aktif bir komünist olabileceğini hesap edememişlerdir. Gizemli Alman bunu öğrendiğinde randevu yerini hakaretler yağdırarak terk eder ve bundan sonra da çiftin hayatları bir kâbusa döner. Tehditlerle dolu geçen bunaltıcı günlerin ardından Otto, sürekli olarak rüyalarında gördüğü babasının geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla Almanya’ya gitmeye karar verir. Ancak sonrasında İstanbul ve Çanakkale’ye kadar uzanan bu yolculuk onu tahmin edilmesi mümkün olmayan bir maceraya sürükler. Çünkü karşısındakiler, amaçlarına ulaşmak için Üçüncü Savaş’ı çıkarmaya kararlı olan ve buna da muktedir görünen devasa bir güçtür.

Marlene’in Yetimi, renkli karakterleri, tarihle iç içe geçmiş güçlü olay örgüsü, akıcı üslubu ve insan ruhunun derinliklerine işleyen naif ve duygu yüklü kurgusuyla sizi ilk sayfalarından itibaren etkisi altına alacak eşsiz bir roman.

Haberin Devamı

YAZAR HAKKINDA

1954 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğu Gönen’de geçti. Darüşşafaka Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde iktisat, New York Syracuse Üniversitesi’nde işletme öğrenimi gördü. Uzun yıllar özel sektörde yönetici olarak çalıştı.

1992 yılında birkaç arkadaşıyla birlikte 1907 Fenerbahçe Derneği’ni kurdu. Yazmaya üniversite yıllarında senaryolarla başladı. 2009 yılında Fenerbahçe’nin ilk yüzyılını anlatan Asr-ı Fener kitabını derledi ve yayıma hazırladı. Amatör olarak 20. yüzyıl tarihiyle ilgilenen yazar özellikle Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı dönemlerini çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

Marlene’nin Yetimi Geçmişini Arıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!