Yunuslar için 20 bin imza

Güncelleme Tarihi:

Yunuslar için 20 bin imza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 16:30

Yazar Buket Uzuner, Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki yunus parkının kapatılması ve buradaki dört yunusun serbest bırakılması için başlattığı imza kampanyasında topladığı 20 bin imzayı, Kaş Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin'e verdi.

Haberin Devamı

Kaş'ta yunus parkındaki 4 yunusun kurtarılması için imza kampanyası başlatan yazar Buket Uzuner, toplandığı 20 bin imzayı, bugün Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin'e verdi. Kaş'ı yunus cenneti olarak görmek istediklerini belirten Uzuner, Başkan Gültekin'den yunus parka ruhsat vermemelerini istedi. Parktaki 'Tom' ve 'Misha' adlı yunusların daha önce kurtarıldığını hatırlatan Uzuner, "Tel örgülerin içerisine hapsedilen diğer yunusların da kurtarılmasını istiyoruz. Bu imzaları, Kaş'ın yunus cenneti olması dileğiyle veriyoruz" dedi.

YASALARIN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Başkan Gültekin ise yasalar çerçevesinde yapılması gereken her şeyi yapacaklarını vurguladı. Yunus park konusunda daha önce verdikleri sözlerinin arkasında olduğunu belirten Başkan Gültekin, "Yasalar neyi emrediyorsa onu yapacağız. Bu konuda üzerimize düşeni yaparız" diye konuştu.

/images/100/0x0/55eb312af018fbb8f8b14f4c

Haberin Devamı

Buket Uzuner ve beraberindekiler daha sonra Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya'yı da ziyaret ederek destek istedi. Ziyaretlerin ardından Buket Uzuner ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanı'nda yunus parklara dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Yoğun yağmura rağmen yaklaşık 100 kişinin geldiği meydanda konuşan Uzuner, "Bugünün Türkiye için özgürlükler günü olmasını istiyoruz. Yunuslar için buradayız. İlgili kuruluşlarla görüşerek destek istedik. Parkların içinde işkence nedeniyle intihar eden hayvanların doğaya bırakılmasını istiyoruz. Ülkemize yakışan, yunusların özgürlükler içinde yaşamasıdır" dedi.

YUNUSLAR ÖZGÜRCE YÜZSÜN

Yunuslara Özgürlük Platformu Sözcüsü Öykü Yağcı ise Kaş'ta yapılan eylemin diğer yunus parkları için örnek teşkil edeceğini söyledi. Yunus parkların kapatılması için büyük çabalar gösterildiğini vurgulayan Yağcı, "Bir daha açılmamak üzere yunus parkların kapatılmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz "diye konuştu.

Eyleme destek veren İngiliz Nicola Chapman da "Oradan oraya bir eşya gibi taşınan yunusların özgürlüğü için toplanan 20 bin imza, Kaş'ta yunus park istemediğimizin en güzel örneğidir. Kaş'ta yunusların özgürce yüzmesini istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Sanatçı Uğur Polat ise hava şartlarına rağmen halkın büyük bir duyarlılık gösterdiğini, ilgili kuruluşların artık görevini yapması gerektiğini söyledi.

Açıklamaların ardından Kaş Kültür Evi'nde ressam Şima Kavacık'ın 17 suluboya tablosunun yer aldığı 'Vira Vira Yunuslara Özgürlük' adlı serginin açılışı da yapıldı.

Yunuslar için 20 bin imza

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!