Harry Potter'ın amcası hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Harry Potterın amcası hayatını kaybetti
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 06, 2013 15:51

Harry Potter filmlerinden tanınan İngiliz sinema, tiyatro ve televizyon sanatçısı Richard Grifitths, 65 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Griffiths, Harry Potter filmlerinde, Harry'nin velayetini üstlenen, "otoriter ve aksi amcası Vernon Dursley" rolünü canlandırıyordu.Â

Griffiths'in yardımcısı Simon Beresford, ünlü sanatçının geçirdiği kalp ameliyatı sonrası ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

Harry Potter filmlerinin yıldız oyuncusu Daniel Radcliffe, Griffiths'in ölümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden ünlü sanatçıyı tanımaktan gurur duyduğunu söyledi.

Radcliffe, filmde "büyücülük okulu" öğrencisini canlandırdığı ilk sahnesinde ve tiyatrodaki ilk oyununda Radcliffe'nin kendisinin yanında olduğunu anlatarak, "Richard, hayatımını iki en önemli anında hep yanımda oldu. Onun, cesaretlendirmesi, himayesi ve mizah anlayışı keyif verirdi" dedi.

/images/100/0x0/55eac793f018fbb8f8963581

Haberin Devamı

KOMÄ°K ROLLERLE TANINIYORDU

Genellikle, canlandırdığı komik rollerle tanınan tiyatro, film ve televizyon sanatçısı Griffiths, İngiliz yazar Alan Bennet'in "The History Boys" adlı eserinde canlandırdığı "Hector" isimli öğretmen rolüyle 2005'te, "Laurence Olivier"ın en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. Griffiths oyunun ABD'de gösterilmesinin ardından da "Drama Desk"in tiyatro oyunu üstün oyuncu, "Outer Critics Circle"ın en iyi ön plana çıkan aktör ve "Tony"in tiyatro dalında en iyi başrol oyuncusu ödüllerine layık görüldü.

"Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" (Karayip Korsanları Gizemli Denizler'de) filminde de "Kral 2. George"u canlandıran Griffiths, ayrıca ünlü yönetmen Richard Attenborough'nun 1982'de Oscar ödülü aldığı "Gandhi" filminde bir İngiliz gazeteciyi canlandırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!