Brezilya hükümetinden çalışanlara "kültür harçlığı"

Güncelleme Tarihi:

Brezilya hükümetinden çalışanlara kültür harçlığı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2013 15:20

Pek çok ülke gibi küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerini yaşamaya devam eden Brezilya hükümeti, içinde bulunduğu zor şartlara rağmen, bütçeye 3.5 milyar dolarlık ekstra bir yük getirecek olan "kültür-sanat harçlığı" uygulamasına geçileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Kültür Bakanı Marta Suplicy, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, "Bütün gelişmiş ülkelerde kültür, ekonomide kilit rol oynar" diye konuştu.

AFP'nin haberine göre, çalışanlara, sinema ve tiyatrolara gitmeleri, kitap satın almaları için her ay 25 dolarlık bir harçlık verilecek.

Uygulama, ülkenin eski lideri Luiz Inacio Lula da Silva zamanında yoksul kimseler için baÅŸlatılan "aile bağışı" programının kapsamı geniÅŸletilerek gerçekleÅŸtirilecek.Â

/images/100/0x0/55ea35b3f018fbb8f871865e

"RUH İÇİN GIDA"

Bakan Suplicy, "Şimdi de ruh için gıda sağlıyoruz" sözleriyle anlattığı uygulamanın Kongre tarafından onaylandığını, yeni devlet başkanı Dilma Vana Rousseff tarafından desteklendiğini ve bu yıl içinde başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Suplicy, "kültür harçlığı"nın elektronik bir kart aracılığıyla verileceğini, bu uygulamayla birlikte, "kültür sektörüne yaklaşık 3.5 milyar dolarlık bir destek" yapılmış olacağını da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!