6'ncı Kristal Klaket Kısa Film Yarışması başlıyor

Güncelleme Tarihi:

6ncı Kristal Klaket Kısa Film Yarışması başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 11:20

Kısa film tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği Kristal Klaket Kısa Film Yarışması, 6'ncı kez genç yönetmenleri ve sinemacıları buluşturmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Kurmaca, Belgesel ve Animasyon dallarında çekecekleri filmlerle Kristal Klaket’e katılacak kısa filmciler, rüyaları süsleyen New York Film Akademisi’ne gidebilmek için yarışacak. Başvurular 25 Ocak'a kadar devam edecek.

Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen Kristal Klaket Kısa Film Yarışması, hikâyelerini beyaz perdeye taşımak isteyen genç yönetmen ve kısa filmcileri buluşturarak, hayallerini gerçekleştirmelerine destek veriyor. Kategori 1'incileri dünyanın en saygın film akademilerinden biri olan New York Film Akademisi’nde eğitim hakkı ve para ödülünün sahibi oluyor.

Kristal Klaket Kısa Film Yarışması geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok sayıda yönetmen, yapımcı ve oyuncuyu ağırlamaya hazırlanıyor. Bu buluşmalar hem seyirci ve yönetmen hem de kısa filmciler açısından büyük önem taşıyor, daha sonra gerçekleştirilebilecek ortak yapımların önünü açıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda jüri üyeliği yapan isimler arasında, Hülya Koçyiğit, Ediz Hun, Türkan Şoray, Fikret Hakan, Hamdi Alkan, Ali Sürmeli, Semih Kaplanoğlu, Derviş Zaim, İpek Tuzcuoğlu, Mithat Bereket, Nebil Özgentürk gibi isimler vardı. Bu yıl ise Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nın jürisinde hangi isimlerin yer alacağı merakla bekleniyor.

İŞTE ÖDÜLLER

Kurmaca dalı: 1'inciye New York Film Akademisi’nde 8 Haftalık Sinema Eğitimi + 7.000 TL, 2'nciye 4.000 TL, 3'üncüye 3.000 TL, İki Filme Jüri Özel Ödülü ve 1.000 TL

Belgesel dalı: 1'inciye NYFA’da 8 Haftalık Sinema Eğitimi + 7.000 TL, 2'nciye 3.500 TL, 3'üncüye 2.500 TL

Animasyon dalı: 1'inciye NYFA’da 4 Haftalık Sinema Eğitimi + 7.000 TL, 2'nciye 3.000 TL, 3'üncüye 2.000 TL

SON BAŞVURU 25 OCAK

Finalistlerin 5 Mart’ta açıklanacağı Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni 16 Nisan 2013 Salı günü yapılacak. Başvuru formu ve detaylı bilgilere yarışmanın resmi sitesi www.kristalklaket.com adresinden ulaşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!