"Açlığa Doymak" filminin ilk gösterimi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Açlığa Doymak filminin ilk gösterimi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 13:43

"Kurtlar Vadisi Filistin"in yönetmeni Zübeyr Şaşmaz'ın "Açlığa Doymak" adlı yeni filminin ilk gösterimi Kanyon Alışveriş Merkezi'nde yapıldı.

Haberin Devamı

Başrollerini Mete Horozoğlu, Hazar Ergüçlü ve Didem Balçın'ın paylaştığı filmde Ali Sürmeli, Musa Uzunlar, Lale Mansur gibi isimler yer alıyor.

Müzikleri Erkan Oğur'a ait filmde, hayatlarındaki yıkımlardan açlık ile çıkmaya çalışan 3 karakterin kesişen öyküleri anlatılıyor.

Gösterim sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan yönetmen Şaşmaz, filmin senaryo yazımına Mustafa Çevik'le birlikte Temmuz 2011'de başladıklarını belirterek, senaryo sürecinin Aralık'ta sona erdiğini söyledi.

Şaşmaz, “Aralık'tan sonra filmin ön hazırlıklarına ve oyuncu kadrosunu şekillendirmeye başladık. Ön hazırlıklar ve mekan seçimlerini Mayıs ayına kadar tamamlayarak çekimlere başladık. Çekimler, ön hazırlıkların fazla sürmesi sebebiyle 5 haftada bitti” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gişe beklentisi olmadığını, tek isteğinin insanların filmi algılaması olduğunu vurgulayan Şaşmaz, “Açlıkla ilgili bir hikaye yapmak istiyordum. İnsanın temel ihtiyacı yeme-içme arzusu olduğundan böyle bir konuyu tercih ettim” dedi.

7 Aralık'ta vizyona girecek film, Şaşmaz'ın senaristliğini, yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği ilk film olma özelliğini taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!