Struma, Spielberg'ün kapısını çalıyor

Güncelleme Tarihi:

Struma, Spielbergün kapısını çalıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 14:18

Yayınlandığı Ağustos 2012'den bu yana, 50 baskı yapan Struma belgesel romanını bir sinema projesine dönüştürecek çalışmalar hızlandı.

Haberin Devamı

Dizi- film- yarışma formatı ihracatçısı Global Agency’nin CEO’su İzzet Pinto, bu projeyi uluslararası alanda hayata geçirme aşamasında. Pinto, belgesel- romanını Türk- Amerikan ortak yapımı büyük bütçeli bir sinema filmi haline getirmek için kitabın yazarı Halit Kakınç ile anlaştı.

15 ülkeden 100'e yakın projeyi portföyünde bulunduran Global Agency, 72 ülkeye ihracat yapıyor.

Muhteşem Yüzyıl, Binbir Gece, İffet, Suskunlar gibi birçok dizinin, Gelinim Olur Musun, Bugün Ne Giysem, Bana Herşey Yakışır gibi pek çok yarışma formatının temsilcisi olan Pinto, Struma filmi projesinin gerçekleşmesiyle Türk sinema sektörünün daha da iyi yerlere geleceğini düşünüyor. Pinto, konuya ilişkin şöyle diyor:

"Struma kitabını okuduktan sonra olayı gözümün önünde bir sinema filmi olarak canlandırdım ve bu fikir beni çok heyecanlandırdı. Konunun uluslararası unsurlarının da olması nedeniyle projeyi Amerika ile işbirliği içerisinde ele almanın uygun olduğunu düşündüm. Aklıma ilk olarak, bu konulardaki çalışmalarıyla tanınmış Steven Spielberg geldi. Amerika'daki temsilcimiz, Spielberg’in şirketi olan Dreamworks ile yakın ilişki içerisinde. Bu vesileyle, Ocak'ta konuyu detaylı bir şekilde incelemek için kendisiyle görüşmeyi planlıyoruz."

Haberin Devamı

Bu gelişmenin son derece önemli bir adım olduğunu ifade eden kitabın yazarı Halit Kakınç da şunları söyledi:

"En başından bu yana, ‘Struma film olmalıdır… Bu filmi çekmek de Spielberg’e yakışır’ dedim. Hoş bir hayâl gibi gözüken bu söylem, galiba gerçek olmak üzere… Sakın şımardı filan demeyin – Struma, filme çekilmekle kalmayacak… Türkiye’ye En İyi Yabancı Film Oscarı ödülünü de getirebilir…"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!