Red Hot Chili Peppers İstanbul'la buluştu

Güncelleme Tarihi:

Red Hot Chili Peppers İstanbulla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 11:27

İstanbul’da konser vereceği açıklandığı günden bu yana müzikseverlerin dört gözle beklediği Red Hot Chili Peppers (RHCP) Santralistanbul‘daki güçlü performansları ile dinleyicileri hayran bıraktı. Sahnede eski ve yeni efsane şarkılarını seslendiren RHCP konseri sonrası ise: onlar memnun izleyici memnun ayrıldı.

Haberin Devamı

Kapılarının 16:00’da açıldığı konser alanında saatler öncesinde RHCP’ı daha yakından izlemek isteyenler kapıda uzun kuyruklar oluşturdul Güney Afrika’dan, Libya’dan, Avustralya’dan gelen izleyiciler konser sırasında ülkelerinin bayraklarını da açmayı ihmal etmediler.


Red Hot Chili Peppers, 60 farklı şehri kapsayan turnenin Türkiye ayağında, tam 42 bin kişiye unutulmaz anlar yaşattı. Açılışı 19:30’da Athena yaptı.

 

Sahneye 15 dakika gecikmeli olarak çıkan efsane grup, sahneyi Monarchy parçası ile aldı. Yaklaşık iki saat süren şahane performanslarında, grubun Californication, Under the Bridge, Scar Tissue gibi klasikleşmiş hitlerinin yanı sıra yeni albümleri I’m With You’dan Look Around, Did I Let You Know ‘a da yer verdiği konser, dinleyicilerin aklına uzun süre unutulamayacak bir gece olarak kazındı.

Haberin Devamı

 

KIRIK AYAĞI, TÜRK BAYRAKLI TİŞÖRTÜYLE SAHNEDE

Grubun gitaristi Josh Klinghoffer’ın Türk bayraklı tişörtüyle sahneye çıkması da alkış aldı. Ayağı turne sırasında kırılan Klinghoffer gitarını tüm gece oturarak çaldı.

   

 

Red Hot Chili Peppers İstanbulla buluştu
Red Hot Chili Peppers İstanbulla buluştu

 

 “EZAN SESİ DUYDUĞUNUZ İÇİN ÇOK ŞANSLISINIZ”

 

İlk şarkının ardından ise grup, birçok sevilen şarkısını İstanbullu müzikseverler için seslendirdi. Grubun 'çılgın' bas gitaristi Michael "Flea" Balzary, Türk müzikseverlerin her gün ezan sesini duyduğu için çok şanslı olduğunu söyledi.

 

/images/100/0x0/55ea38f9f018fbb8f8724e49
İstanbul'da olağanüstü bir müzikle, ezan sesiyle tanıştım. Sizler her gün bu müziği dinleyebildiğiniz için şanslısınız.

 

Haberin Devamı
  

"BEBEK'E YERLEŞECEĞİM"

 

Grubun solisti Anthony Kiedis, kendisinin Bebek'e, basçı Flea'nın Galata'dan, davulcu Chad Smith'in Asya kıtasından ev alacağını alacaklarını esprili bir dille anlattı.


Kiedis, konserden bir gün önce Galata'da gece eğlenmek için gittiği bir mekanda arkadaşlarıyla görüntülenmişti.

 

 

SÜRPRİZ KONUK SANATÇI: İLHAN ERŞAHİN

Konserin beklenmeyen sürpriz ismi ise İlhan Erşahin oldu. Flea’nın New York’tan arkadaşı İlhan Erşahin’i sahneye alarak saksafon eşliğinde konserin unutulmaz dakikalarından birine imza attı.

Geç saatlere kadar sahnede kalan Red Hot Chili Peppers ekibi, bis’te 2012 turnesinde konuk sanatçı olarak sahne alan Mauro Refosco, ve Chad Smith’in unutulmaz performansı ve sonrasında“Give It Away” ile izleyicileri tekrar coşturmayı başardı.

Haberin Devamı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!