Almanya’yı karıştıran intikam romanı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’yı karıştıran intikam romanı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 22, 2012 09:36

Almanya, kendini işten atan rakibini takma isimle yazdığı romanda vahşice öldürerek intikam alan gazeteciyi konuşuyor.

Haberin Devamı

Orhan Pamuk’un da arka kapak yazısı yazdığı ‘Der Sturm’ (Fırtına) romanını yazan kişinin Süddeutsche Zeitung gazetesinin edebiyat bülümünü yöneten Thomas Steinfeld olduğu ortaya çıktı. Romanda intikam aldığı kişiyse, daha önce beraber çalıştığı ve kavga ederek ayrıldığı Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin yayın yönetmeni Frank Schirrmacher.

Almanya’da edebiyat ve yayın dünyası bir haftadır yarın piyasaya çıkacak ‘Der Sturm (Fırtına)’ romanıyla çalkalanıyor. Kitabın bu kadar çok konuşulmasının nedeniyse, Almanya’da bir gazetenin ünlü yayın yönetmeninin feci şekilde öldürülmesini konu alması.

/images/100/0x0/55eb1b6bf018fbb8f8ab85ac

Romandaki tariflerden başına kürekle vurulup öldürüldükten sonra hayvanlara yem olarak atılıp katledilen kişinin Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin yayın yönetmenlerinden ve gazetenin edebiyat sayfalarını da hazırlayan ünlü gazeteci Frank Schirrmacher olduğu anlaşıldı. Romanı Per Johannsson takma ismiyle yazan kişiyse, Süddeutsche Zeitung gazetesinin edebiyat bölümünün yönetmeni Thomas Steinfeld.
Steinfeld, 1994-2001 yılları arasında Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin edebiyat bölümünde çalışmış ve daha sonra Schirrmacher ile kavga edip ekibiyle ayrılarak şimdiki gazetesine gitmişti. Yazdığı bu romanla kendini işten atan rakibinden intikam almış oldu.

Haberin Devamı

Yayınevi kitabı okumadı mı
Almanya bir yandan edebiyata yön veren saygın bir kişinin rakibinden böyle bir hınç almasının etik olup olmadığını tartışırken, bir yandan da gözler kitabı yayınlayan yayınevine çevrildi. Almanya’nın saygın yayınevi Fischer Verlag’ın sözcüsü, Frank Schirrmacher’den özür diledi ama nasıl olup da buna rağmen kitabın yayınına izin verildiği eleştirileri halen devam ediyor. Yayınevi kitabı okumadan yayınlamakla suçlanıyor.

Arka kapak yazısı Orhan Pamuk’tan
Ayrıca romanı takma isimle yazan Thomas Steinfeld’in şu anda İstanbul’da tatilde olduğu öne sürüldü. Steinfeld, Orhan Pamuk’un da iyi arkadaşı. Hatta kitabın arka kapağına Hakan Nesser ve Orhan Pamuk birer de övgü yazısı yazmış. Kitabın ilk 10 bin adedinde Orhan Pamuk’un da yazısı yer alıyor. Ancak olay edebiyat çevrelerinde büyüyünce Pamuk’un yazısı apar topar kapaktan çıkartılmış.

Haberin Devamı

Almanya’yı karıştıran intikam romanı

Frank Schirrmacher / Thomas Steinfeld    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!