Altın Portakal jüri başkanlığı için eleştirmenler ne dedi

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakal jüri başkanlığı için eleştirmenler ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 16:54

6- 12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin büyük jürisine ünlü oyuncu Hülya Avşar başkanlık yapacak. Avşar Kızı'nın jüri başkanlığı haberi sinema dünyasına bomba gibi düştü. Sinema eleştirmenleri ise durumu hurriyet.com.tr'ye değerlendirdiler.

Haberin Devamı

49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Altın Portakal ödüllerini, Hülya Avşar’ın başkanlığındaki jüri belirleyecek. AKSAV Şeref Kurulu Üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, 48’inci festivalin jüri başkanlığını Müjde Ar’ın yaptığını hatırlatarak, 49’uncu festivalin jüri başkanlığına da çok değerli bir başka kadın sanatçının, Hülya Avşar’ın seçildiğini vurguladı.

49’uncu Altın Portakal’ın programının ’Mizah, Muhalefet ve Demokrasi’ ana teması üzerine şekillendiğini belirten Belediye Başkanı Akaydın, ulusal uzun metraj film yarışmasının jürisinde yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, görüntü yönetmeni, müzik sanatçısı, sinema yazarı ve akademisyen olmak üzere sektör profesyonellerinin yanı sıra ana temayı destekleyecek sürpriz isimlerin de yer alacağını bildirdi.

BAŞVURULAR 6 AĞUSTOS’TA SONA ERİYOR

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal uzun metraj film yarışmasına başvurular 6 Ağustos’a kadar devam edecek. Ön jüri değerlendirmesinin ardından belirlenecek filmler rekor ödüller için yarışacak.

Altın Portakal’da bu yıl, En İyi Film 400 bin lira, En İyi İlk Film 55 bin lira, En İyi Yönetmen 55 bin lira, En İyi Senaryo 35 bin lira, En İyi Görüntü Yönetmeni 30 bin lira, En İyi Müzik 30 bin lira ödül alacak.

Haberin Devamı

ELEŞTİRMENLER HÜLYA AVŞAR'IN JÜRİ BAŞKANLIĞI İÇİN NE DEDİ

ÖMÜR GEDİK: SİNEMASAL YÖNÜ ÖN PLANA ÇIKACAK

(Hürriyet Gazetesi sinema yazarı )

Türkiye’de de dünyadaki  diğer festivallerinde de oyuncuların jüri başkanı olduğunu görüyoruz. Ben Hülya Avşar’ın Altın Portakal Film Festival’i boyunca sinemasal yönünün ön plana çıkaracağına inanıyorum Kendisinden Festival haftası süresinde sansasyonel ve magazinsel açıklamalar bekleyenleri şaşırtacağını düşünüyorum.

ATİLLA DORSAY: BENCE HER ŞEY DOĞAL
(Sabah Gazetesi sinema yazarı)

Hülya Avşar, sinemada sayısız filmde oynamış bazı rolleriyle tarihe geçmiş bir sanatçıdır.  Antalya’da jüri üyesi ya da başkanı olmaması için bir neden göremiyorum. Denebilir ki; tanınmış bir yönetmen daha iyi olurdu. Bu jürinin genel yapısala dengelenebilir.Nitekim dünyadaki en ünlü festivallide bile kimi zaman karizmatik bir kişilik, bir star jüri başkanı olabiliyor. Bence her şey doğal.

Haberin Devamı


MEHMET AÇAR : İDDİALI BİR SEÇİM
(Habertürk Gezetesi sinema yazarı)

Gayet normal. İyi bir oyuncu Hülya Avşar’ın jüri başkanı olması haberinin ne kadar ciddi olduğunu görüyorsunuz. Altın Portakal yılsız isimleri özellikle kadınları jüri başkanı yapmayı seviyor. Geçen sene Müjde Ar bu sene Hülya Avşar.

Evet jüri başkanlığında genel eğilim çok tecrübeli bir yönetmendir. Altın Portakal bu durumun dışına çıkıyor. Hülya Avşar jüride yer alsaydı da haber olacak çok konuşulacaktı. Zaten istedikler de bu çok konuşulmak. İddialı bir seçim.

SERDAR AKBIYIK: SİNEMACI TARAFINI BASTIRAN MAGAZİN KİMLİĞİ VAR
(Star Gezetesi sinema yazarı)
Hülya Avşar sinemacı tarafı olan birisi. Üstelik oynadığı filmlerde de çok başarılı olmuş bir sanatçı. Berlin Berlin, 72. Koğuş filmlerindeki performanslarını atlamamak gerek. Fakat bir problemi var. Onun sinemacı tarafını bastıran bir magazin kimliği var İşte insanlara ters gelen olay bu. Şöyle düşünüyorum; Altın Portakal başka bir isim bulamaz mıydı? ben de bunu garip karşılıyorum.

Haberin Devamı

ŞENAY AYDEMİR: ÜLKE SİNEMASINA HAKSIZLIK
( Radikal Gazetesi sinema yazarı)
Bütün tartışmalar bir yana 350 bin TL para ödüllü bir festival için en azından son dönem Türkiye sinemasını yakından bilen bir ismin başkan olması daha adil olurdu diye düşünüyorum. Hülya Avşar’ın Türkiye sinemasının son yirmi yıldaki gelişimine, yeni estetik ve biçim arayışlarına ne kadar hakim olduğunu bilmiyoruz. Takip edip etmediği konusunda da elimizde bir done yok. Bence kariyeriyle böyle bir jüri de bulunması son derece doğal ama başkan olması hem ona hem de bu ülke sinemasına haksızlık bence

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!