'O pelerinle yere çakılabilir'

Güncelleme Tarihi:

O pelerinle yere çakılabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 12:40

Efsane karakter Batman (Yarasa adam) beyazperdeye geri döndü ancak yapılan bilimsel bir araştırma, Batman'in pelerinin uçuşa elverişli olmadığını ve “Yere çakılmamak” için yeni bir pelerine sahip olması gerektiğini gösterdi.

Haberin Devamı

İngiltere'deki Leicester Üniversitesi'nde 4 fizik öğrencisinin yaptığı araştırma, “Batman Başlıyor” filminde Batman'in kullandığı pelerinin, filmin kahramanının “Yere çakılmasına” sebep olacağını ortaya koydu.

Araştırmacılar, maskeli kahramanın söz konusu pelerinle olası süzülüşünün 80 kilometre hızla giden bir araçla eşdeğer olacağını belirtti.

Yaklaşık 4,7 metre kanat açıklığına sahip pelerinin, normal bir planörün tek kanadının yarısı kadar olduğunu vurgulayan araştırmacılar, “tek parça halinde kalabilmesi” için Batman'in daha geniş bir pelerin ya da motor gibi itici bir kuvvet kullanması gerektiğine dikkati çekti.

Araştırmacılardan 22 yaşındaki David Marshall, “Geleneksel yöntemleriyle atlamakta ısrarlıysa, Batman'in, özel olarak geliştirdiği kanat sistemiyle helikopterden paraşüt kullanmadan atlayan ilk kişi olan Gary Connery'nin yöntemini uygulayabileceğini” belirtti.

Haberin Devamı

Marshall, bu özel kanat sisteminin dışında, Connery'nin, düşüşünü hafifletmek için yere binlerce karton kutu dizdiğini de hatırlattı.

Yarasadan ilham alınarak kurgulanan Batman karakteri, geceleri gökdelenler arasında sıkışmış Gotham şehrinde planörü andıran peleriniyle süzülerek “İyileri kötülerden” koruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!