Tek Tanrı’ya müzik

Güncelleme Tarihi:

Tek Tanrı’ya müzik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 00:43

Dünyaca ünlü virtüözler, üç semavi dinin, Müslümanların, Hıristiyanların ve Yahudilerin ilahi müziklerini bir arada seslendirmek için ‘Tek Tanrı’ya Müzik’ konseri için İstanbul’da buluştu.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde, Türkiye’deki dini cemaatlerin temsilcilerinin katılımıyla ‘Tek Tanrı’ya Müzik’ konseri önceki gün akşam Aya İrini Müzesi’nde gerçekleşti.

Konserin açılışında konuşan Egemen Bağış, “Farklılıklarımız olacak, farklı inançlarımız, farklı kültürlerimiz, farklı dillerimiz olacak ama hepimizin barışa, birlikte yaşamaya, hoşgörüye, hep beraber sahip çıkmamız, destek vermemiz gerekiyor” dedi.

TEK TANRI'YA MÜZİK / FOTO GALERİ

 Renkli birliktelik

 Ali Ufki, Bach, Vivaldi, Itri, Marcello, Zekai Dede ve Pergolesi gibi ölümsüz sanatçıların bilinen ve bu proje kapsamında gün ışığına çıkarılmış eserleri ‘Tek Tanrı’ya adanmışlıkla ilk defa bir arada icra edildi. Ahmet Özhan, Francesca Lombardi Mazzulli, Valer Barna–Sabadus, Bizans Korosu, Yahudi Hazan Yako Taragano ve Korosu, Ermeni Muganni Nişan Çalgıcıyan ve Korosu, Süryani Solist Sarah Ego, Chamber Choir of Europe Korosu ve İstanbul Tasavvuf Müziği Korosu, Mehmet C. Yeşilçay yönetmenliğinde bu proje için bir araya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!