Önce kızını yaÅŸatmak sonra öldürmek için uÄŸraÅŸtı

Güncelleme Tarihi:

Önce kızını yaşatmak sonra öldürmek için uğraştı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 14, 2012 00:00

İsmail Güneş'in gerçek bir töre cinayetine dayanan, Hürriyet'in de sponsor olduğu filmi ' Ateşin Düştüğü Yer' 9 Mart'ta vizyonda.

Haberin Devamı

2003 yılında babası tarafından öldürülen 17 yaşındaki Ayşegül Çam’ın trajik hikayesi İsmail Güneş’i çok etkiledi. Töre cinayetinin ne yazık ki hala devam ettiğinin göstergesi olan hikaye karşısında İsmail Güneş, ‘Ateşin Düştüğü Yer’ filmini hem yazdı hem de yönetmen koltuğuna oturdu.

'NAMUSUMU TEMÄ°ZLEDÄ°M'

Filmin çıkış noktası haber; 17 yaşındaki kızları Ayşegül’ün ameliyattan sonra hamile olduğunu öğrenen  Antalyalı çiftçi Çam ailesinden çıkan ölüm fermanı ile ilgili.

Babası ile birlikte Konya’daki dayısına gittiğini düşünen Ayşegül, yolda babası tarafından pidesine katılan fare zehriyle öldürüldü. Genç kızın ölümünü arabanın dikiz aynasından seyreden baba Müslüm, kızının cansız bedenini yol kenarına atıp, köydeki hayatına döndü.

Genç kızın cesedi, bir vatandaş tarafından yol kenarında bulundu. Soruşturma derinleştirilince Çam ‘töre cinayeti’ni itiraf etti. Pişmanlık duymadığını belirten Çam ‘Olay bir daha başıma gelse yine aynı şeyi yaparım. Diğer kızım da aynı şeyi yapsa onu da öldürürüm. Namusumu temizledim’ dedi.

Haberin Devamı

FÄ°LMÄ°N FRAGMANI / WEB TV

TÖRE VE KIZI ARASINDA KALAN BÄ°R BABANIN HÄ°KAYESİ Â

/images/100/0x0/55eacc2bf018fbb8f89756b8

Başrollerini Hakan Karahan, Elifcan Ongurlar ve Yeşim Ceren Bozoğlu paylaştığı filmde, çiftçi bir ailenin 16 yaşındaki kızları Ayşe, beklenmeyen bir şekilde rahatsızlanır ve ameliyata alınır. Bu sırada kızlarının hamile olduğunu öğrenen aile töreye boyun eğmek zorunda kalır.

Kızlarını "yaşatmak" için büyük mücadele vermiş olan aile bu defa "öldürmek" için mücadeleye girişir. Öldürme işini üstlenen baba Osman ve kızı Ayşe birlikte yolculuğa çıkarlar. Osman yol boyunca kızını zehirlemek için çaba gösterirken, kız öldürüleceğini bilmemektedir. Baba ve kızın bu yolculuğu birbirlerini yeniden tanıma, yeniden sevme ve pişmanlık duygusu üzerine devam eder.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!