İzmir 'Kırmızı'ya boyandı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Kırmızıya boyandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2011 12:23

Türkiye'nin dört bir yanından reklamcıları biraraya getiren Kırmızı Bölge Ödülleri, İzmir Kültürpark Fuar Alanı Atlas Pavyonu’nda düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Türkiye’de sadece basın reklamlarını ödüllendirmesiyle bir ilk olan ve 9’ncu kez gerçekleştirilen Kırmızı Ödülleri kapsamında yer alan ve İstanbul dışındaki reklamcılara hitap eden Kırmızı Bölge Ödülleri’nde ’Büyük Ödül’ ’Kıpkırmızı Bölge Ödülü’ Ankara’dan reklam ajansı SVStudios’a gitti.

İstanbul dışında yaşayan yaratıcı reklamcıları ikinci kez biraraya getiren Kırmızı Bölge Ödülleri heyecanının adresi İzmir oldu. Kültürpark’daki Atlas Pavyonu özel gece için özel olarak hazırlandı. Bitişiğindeki tarihi Paraşüt Kulesi bile kırmızı ışıklandırıldı. Konuklar eğlencenin tadını çıkarırken midye dolmadan kumruya, yaprak sarmasından lokma tatlısına kadar pek çok İzmir lezzeti ikram edildi.

Yarışmaya 61 ajanstan 418 reklam içeren 316 başvuru yapılırken, yarışma sonucunda büyük ödüle ilave olarak 11 kategori, bir Hürriyet Özel Ödül kategorisi, bir Radikal Canlı Kırmızı yarışması birinciliği ve 23 başarı belgesi olmak üzere toplam 37 ödül sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

KIRMIZI BÖLGE ÖDÜLLERİ GECESİNDEN FOTOĞRAFLAR

KADINA ŞİDDET DUYARLILIĞI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Reklam sektörünü daha derinlemesine ve ülke çapında kapsamak amacıyla İstanbul dışındaki reklam ajanslarının ayağına giden Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri’nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim ve Tasarım Ofisi’nin ’Kadına Şiddet Acil Yardım Hattı’ için hazırladığı kampanya, Basında En İyi Ulusal Gündem Bağlantılı Reklam kategorisinde birinci olarak Kırmızı Bölge ödülünün sahibi olurken, 3 başarı belgesine de layık görüldü.

REKORTMEN İLLER ANKARA VE İZMİR

Ödülleri 6 ilden, 16 farklı ajans paylaştı. Ankara ve İzmir 13’er ödülle en çok ödül giden iller oldu. Bursa 5 ödül, Antalya 4 ödül, Adana ve Konya birer ödülün sahibi oldular. Ankara’dan SVStudios, büyük ödül Kıpkırmızı Bölge, iki kategori birinciliği ve bir başarı belgesiyle ile en başarılı ajans oldu. İzmir’den Reklam Merkezi ise 2 kategori birinciliği ve 3 başarı belgesiyle en başarılı ikinci ajans oldu.

HÜRRİYET ÖZEL ÖDÜLÜ SANAJANS’A

Kategori birinciliği kazanan reklamların, doğrudan 9’uncu Kırmızı Ödülleri’nde ilgili kategoride finalist sayılacağı ve ön elemeden muaf tutulacağı yarışmanın ödül töreninde, Hürriyet Özel Ödülü ise Sanajans’tan Dilek Saygın ve Uğur Bulduk’a verildi.

RADİKAL CANLI KIRMIZI ÖDÜLÜ FG İLETİŞİM’E

Ödül töreninde ayrıca, tören sırasında Radikal Canlı Kırmızı Bölge yarışması da düzenlendi. Katılımcılar yarışmaya kadar bilmedikleri ve tören gecesi açıklanan ’Toplum içinde cep telefonu kullanmanın görgü kuralları’ konusunda, sadece kağıt ve kalem kullanarak iki saat içinde birer reklam eskizi hazırladı. Bu eskizler tören sırasında misafirlerin oylarıyla değerlendirildi. FG İletişim’e ait iş birinci, ANL Creative’e ait iş ikinci ve Reklam Merkezi’ne ait iş ise üçüncü seçildi. Radikal Canlı Kırmızı Bölge yarışmasında birinci olan ekip üyeleri birer iPad kazandılar.

BERBEROĞLU: YARATICILIĞIN TARİFİ YAPILAMAZ

Sunuculuğunu başarılı oyuncu Derya Durmaz’ın üstlendiği görkemli ödül töreninde bir konuşma yapan Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu başkanı Hakkı Hasan Yılmaz, "Burada bulunan reklam profesyonelleri zaten en iyi bildiği işi yaptı. Ama en zor iş ise jüriye düştü" sözlerinin ardından ödül alanları kutladı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da, "Yaratıcılığın ne resminin ne de tarifinin yapıldığına inanmıyorum" diyerek reklamcılara ödüllerini sundu.

Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri ise, jürinin seçim yapmakta oldukça zorluk çektiğine dikkat çekerek ödül kazananları kutladı.

Türkiye’nin dört bir yanından reklamcı ve reklamverenlerin bir araya geldiği ve başarılarının kutlanıldığı bu özel tören Ağaoğlu, Banvit, Dream Home, Golden Bay, Mey İçki, Teknosa, Tergan, TÜRSAB, Volkswagen ve Yıldız Holding ortaklığında düzenlendi. Gecede, Ankaralı genç müzisyenlerden oluşan ’Kashmir’ şarkılarıyla geceye renk kattı. Misafirler konser sonrasında DJ Can Hatipoğlu’nun performansıyla eğlenmeye devam ettiler.

KIRMIZI BÖLGE ÖDÜL LİSTESİ

KIPKIRMIZI BÖLGE

SVStudios (Ankara)

HÜRRİYET ÖZEL ÖDÜLÜ

Sanajans (İzmir)

BASINDA EN İYİ ULUSAL GÜNDEM BAĞLANTILI REKLAM

Kırmızı: Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim ve Tasarım Ofisi (Antalya)

Başarı Belgesi: Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim ve Tasarım Ofisi (Antalya)

BASINDA EN İYİ İNSERT, ETİKET, COVER, VB. UYGULAMA

Kırmızı: ANL Creative (Bursa)

Başarı Belgesi: Arsel Group Reklamcılık& Medya Planlama

BASINDA EN İYİ REKLAM KAMPANYASI

Kırmızı: Öncül&Sefa İletişim Hizmetleri (Adana)

Başarı Belgesi: Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim ve Tasarım Ofisi (Antalya)

Başarı Belgesi: SVStudios (Ankara)

BASINDA EN İYİ KURUMSAL İMAJ REKLAMI

Kırmızı: SVStudios (Ankara)

Başarı Belgesi: ANL Creative

Başarı Belgesi: Arsel Group Reklamcılık& Medya Planlama

Başarı Belgesi: Parma Reklam Hizmetleri

BASINDA EN İYİ GIDA VE İÇECEK REKLAMI

Kırmızı: İdeart (İzmir)

Başarı Belgesi: Parma Reklam Hizmetleri

Başarı Belgesi: Rekmay Ltd. Şti.

BASINDA EN İYİ PERAKENDE REKLAMI

Kırmızı: Mandalina Reklam (Ankara)

Başarı Belgesi: Parma Reklam Hizmetleri

Başarı Belgesi: SVStudios

BASINDA EN İYİ KONUT REKLAMI

Kırmızı: Rekmay (Ankara)

Başarı Belgesi: Reklam Merkezi

BASINDA EN İYİ SAĞLIK, SPOR VE GÜZELLİK REKLAMI

Kırmızı: Cosmic Creative (Ankara)

Başarı Belgesi: Arsel Group Reklamcılık& Medya Planlama

BASINDA EN İYİ TURİZM, SEYAHAT, KÜLTÜR, SANAT VE EĞLENCE REKLAMI

Kırmızı: Grafikir (Ankara)

Başarı Belgesi: PRA Ajans

BASINDA EN İYİ EĞİTİM VE İK REKLAMI

Kırmızı: Reklam Merkezi (İzmir)

Başarı Belgesi: Akılişi Reklam

BASINDA EN İYİ MODA, TEKSTİL VE KİŞİSEL AKSESUAR REKLAMI

Kırmızı: Ödüle layık eser bulunmadı.

Başarı Belgesi: İmece Reklam

BASINDA EN İYİ DİĞER KATEGORİSİ:

Kırmızı: Reklam Merkezi (İzmir)

Başarı Belgesi: ANL Creative (Bursa)

Başarı Belgesi: Reklam Merkezi (İzmir)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!