Kurşun yağmuruna tuttular

Güncelleme Tarihi:

Kurşun yağmuruna tuttular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2011 13:30

İspanyolca konuşan dünyanın en tanınmış şarkıcı ve şarkı yazarlarından biri olan Facundo Cabral, Guatemala’da aracının içinde kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü.

Haberin Devamı

Havaalanı yolunda vurdular

Latin Amerika, 70’li yıllarda büyük üne kavuşan, Arjantinli dünyaca ünlü şarkıcı Facundo Cabral’a ağlıyor. Aynı zamanda yazar da olan Cabral, başkent Guatemala’da cumartesi akşamı Nikaragua’ya konser vermek için havaalanına giderken silahlı saldırıya uğradı. Üç araç dolusu saldırgan, şarkıcının beyaz renkteki aracını kurşun yağmuruna tuttu. 74 yaşındaki şarkıcı, olay yerinde yaşamını yitirdi. Şarkıcıya eşlik eden işadamı Henry Farinas ise yaralandı.

Üç gün yas ilan edildi

Saldırının nedeni belli değil. Polise göre, şarkıcı asıl hedef değildi, saldırganlar işadamı Farinas’ı öldürmek istediler. Guatemala Devlet Başkanı, “Saldırganlar sokak katili değil, saldırı iyi planlanmış organize bir suç” dedi. Saldırı sırasında araçta olan şarkıcının menajeri David Llanos, “Saldırının niçin düzenlendiğini bilmiyorum. Facundo dünya çapında tanınan bir şarkıcıydı. Çok üzücü ve çok korkunç” diye konuştu. Ülkede üç günlük yas ilan edildi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!